Δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων για το e-mail περί χρεοκοπίας

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 08:45
UPD:17:44
A- A A+

Δικογραφία σε βάρος δέκα Ελλήνων για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών σχετικά με χρεοκοπία της χώρας, σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η υπόθεση αφορά την αποστολή μηνήματος για τη χρεοκοπία της χώρας μέσω ιστολογίων και e-mail στις 9 Μαρτίου.

Αμεσα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ψηφιακή διερεύνηση του ψευδούς μηνύματος και στοχευμένων ενεργειών της, εντόπισε τον συντάκτη του ψευδούς μηνύματος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, το απέστειλε από τον χώρο εργασίας του σε διαδικτυακή ιστοσελίδα (BLOG), στις 09-03-2011 και ώρα 10.43. Ο ίδιος ταυτοποιήθηκε και ψηφιακά, ως αποστολέας του ψευδούς μηνύματος.

O Χρ. Παπουτσής για το e-mail περί χρεοκοπίας

O Χρ. Παπουτσής για το e-mail περί χρεοκοπίας

Η διάδοση του e-mail ήταν άμεση και παράλληλα με τη δημοσιοποίησή του σε δεκάδες ιστολόγια, διαμοιράζετο σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e - mail).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Γ. Πεταλωτής: Καταδικαστέες ενέργειες

Οποιος απεργάζεται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, οι οποίες δεν είναι καθόλου αστείες, πραγματικά εγκληματεί εις βάρος της χώρας, σχολίασε με αφορμή την εξέλιξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, που σπέρνουν, όπως είπε, τον πανικό πραγματικά «είναι καταδικαστέες απ' όλους, γι' αυτό κινήθηκε αμέσως και η δικαιοσύνη». Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι παίζουν με την ψυχολογία και με την ευαισθησία των πολιτών, οι οποίοι πλήττονται και, όπως σημείωσε, «είναι απογοητευμένοι πολλές φορές δικαιολογημένα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή