Επισκόπηση Τύπου

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 09:00
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ευρώπη και Αμερική κατά Καντάφι!..."

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον ηγετικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη αναλαμβάνει πλέον η Ουάσιγκτον, μετά το «ρήγμα» που παρουσιάστηκε απρόσμενα χθες στη συνεδρίαση μονίμων αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου θα λαμβάνονταν η απόφαση για τη διεξαγωγή από τη Συμμαχία, στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πράσινο φως από Μέρκελ για ελεγχόμενη χρεωκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Γερμανία έδωσε το πράσινο φως για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. Η δήλωση του οικονομικού συμβούλου της Μέρκελ ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τα βάση που έχει στις πλάτες της ακόμα και αν υλοποιήσει όλες τις αποφάσεις των Μνημονίων αποτελεί το σύνθημα για να προετοιμαστούν οι αγορές προς την κατεύθυνση της ελεγχόμενης χρεωκοπίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζεστό χρήμα σε φίλους και... γνωστούς".

Η εφημερίδα γράφει "ζεστό χρήμα «ανακάλυψε» ο Βορίδης μέσω σκοτεινού κωδικού του Προϋπολογισμού στην εποχή της άγριας λιτότητας. Η φράση «ανάλυση λοιπών επιχορηγήσεων» που χρησιμοποιήθηκε από το δοβλέτι του κ. Παπακωνσταντίνου για την απόδοση λογαριασμού για 2,6 δισ. ευρώ μόνο ως ευφημισμός μπορεί να λογιστεί".

ΕΘΝΟΣ: "Πολεμική «Οδύσσεια» στη Μεσόγειο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η στρατιωτική μηχανή του Καντάφι, αλλά και το κρησφύγετό του στην Τρίπολη, σφυροκοπούνται από τους σχηματισμούς της επιχείρησης «Αυγή της Οδύσσειας. Επίκειται συμμετοχή του Κατάρ και των Αραβικών Εμιράτων στους βομβαρδισμούς»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγωνία και θυμός από την Θεσσαλονίκη για την «διαβολοκάρτα»!..".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βροντερή και αποφασιστική η κραυγή των χιλιάδων Μακεδόνων που, χθες, συγκεντρώθηκαν στην συμπρωτεύουσα για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στο επερχόμενο «σφράγισμα» των Ελλήνων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σφάζουν άμαχους στη Λιβύη, στο απυρόβλητο ο Καντάφι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Δεν έχουμε στόχο να απομακρύνουμε τον Καντάφι» λένε οι Αμερικανοί με δήλωση του Αρχηγού του Μεικτού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Μαϊκ Μαλεν. Οι πολεμικές επιχειρήσεις έγιναν για να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός από τον στρατό του Καντάφι, αλλά τελικά βομβαρδίζουν και σκοτώνουν αμάχους οι ευρωπαϊκές-αμερικανικές δυνάμεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οδύσσεια βομβαρδισμών".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέσα στο θολό τοπίο που συνθέτουν αντιφάσεις, αυτοσχεδιασμοί και συμβολικές κινήσεις εντυπωσιασμού, Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ, με τη συμμετοχή Κατάρ, Εμιράτων, ξεκίνησαν από το απόγευμα του Σαββάτου το βομβαρδισμό του στρατού της Λιβύης, με την ονομασία «Αυγή της Οδύσσειας»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σχέδιο 10 ημερών για την εξόντωση του Καντάφι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο 10 ημερών για την καταστροφή της πολεμικής μηχανής και των γραμμών ανεφοδιασμού των δυνάμεων του Καντάφι θέτουν σε πλήρη εφαρμογή οι συμμαχικές χώρες που πραγματοποιούν ήδη στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη".

ΕΣΤΙΑ: "Παγκόσμιες ανακατατάξεις".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα τέλη της δεκαετίας του '80 είχαμε την πρώτη μεγάλη παγκόσμια ανακατάταξη που άλλαξε τις ισορροπίες οι οποίες είχαν δημιουργηθή μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: Την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης και την διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως. Σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα βλέπουμε να συμβαίνη κάτι ανάλογο με τα αραβικά καθεστώτα των χωρών της Μέσης Ανατολής".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ωρα μηδέν για τον Καντάφι".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε κλοιό επιθέσεων βρίσκεται το τελευταίο 48ωρο η Λιβύη, με τις γαλλικές, τις βρετανικές και τις αμερικανικές δυνάμεις να σφυροκοπούν από τον αέρα και τη θάλασσα στρατιωτικές θέσεις του συνταγματάρχη Καντάφι, ο οποίος αν και απείλησε τη Δύση με αντίποινα, αργά χθες το βράδυ φέρεται να έδωσε εντολή στις δυνάμεις της χώρας του για άμεση κατάπαυση του πυρός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανελέητοι βομβαρδισμοί".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αδιάκοπο σφυροκόπημα από αέρα και θάλασσα, το οποίο φέρει τη σφραγίδα Γάλλων και Αμερικανών, άρχισε η επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη. Ο Μουαμάρ Καντάφι απειλεί με «πόλεμο χωρίς όρια» τους συμμάχους, ενώ ερωτήματα εγείρονται όσον αφορά τη διάρκεια, τους πραγματικούς στόχους και την επόμενη μέρα της επέμβασης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Οι φονιάδες ιμπεριαλιστές σφάζουν το λαό της Λιβύης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τους μακελάρηδες του λαού της Λιβύης καταδικάζουν ΠΑΜΕ, ΕΕΔΥΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, άλλοι φορείς, καλώντας το λαό σε πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας και αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης".

City Press: "Ενεργειακή κρίση μεγάλης διάρκειας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα γεγονότα στη Λιβύη και στην Ιαπωνία έχουν μια ενεργειακή διάσταση που επηρεάζει άμεσα την ελληνική οικονομία και την προοπτική της. Η κυβέρνηση Παπανδρέου καλείται να προχωρήσει στην άμεση προσαρμογή της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί στη νέα διεθνή πραγματικότητα".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σκάνδαλο διαρκείας η Πολιτιστική '97".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ακροβατεί πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων".

"Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, που επιδιώκει να εισπράξει 50 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015, ποσό υπερδιπλάσιο σε σύγκριση με αυτά που εισέπραξε την περίοδο 1996-2009", γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Καταιγίδα μέτρων για 7 δισ. Κλείνουν νοσοκομεία, κόβουν φοροαπαλλαγές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θερμό τρίμηνο με στοχευμένες παρεμβάσεις για δραστικές περικοπές δαπανών. Χάνουν την έκπτωση φόρου όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 60.000 ευρώ. «Καλλικράτης» και στην Υγεία με καταργήσεις μονάδων του ΕΣΥ. Καμία επιχορήγηση στους «απείθαρχους» φορείς του Δημοσίου".

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή