Νέες εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 16:55
UPD:19:25

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος διάρκειας μιάμισης ώρας από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ προβλέπει το πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση για την Αττική που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ.

A- A A+

Εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος διάρκειας μιάμισης ώρας από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ προβλέπει το πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση για την Αττική που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ. Στην Κρήτη και τη Ρόδο οι διακοπές δεν θα ξεπεράσουν τα 40 λεπτά και θα γίνουν στο διάστημα 8-10 και 7.30-10 το βράδυ, αντίστοιχα.

Λόγω των διακοπών ρεύματος η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης χρειάστηκε να απεγκλωβίσει δεκάδες άτομα από ανελκυστήρες. Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 156 κλήσεις για εγκλωβισμούς πολιτών σε ασανσέρ και χρειάστηκε να επέμβει σε 32 περιπτώσεις. Από τις διακοπές ρεύματος δημιουργήθηκαν επίσης κυκλοφοριακά προβλήματα και μικροσυγκρούσεις.

Εν τω μεταξύ, για τη Δευτέρα διέκοψε το Πρωτοδικείο Αθηνών, τη συζήτηση επί του αιτήματος της διοίκησης της ΔΕΗ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην Επιχείρηση.

Μέχρι τότε, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το δικαστήριο όρισε ότι, η ΓΕΝΟΠ πρέπει να διασφαλίσει ότι η ισχύς του συστήματος παραγωγής θα επανέλθει στα χθεσινά επίπεδα και πάντως να είναι τουλάχιστον 6.800 μεγαβάτ. «Η ΔΕΗ αναμένει ότι η ΓΕΝΟΠ θα εφαρμόσει την παραπάνω διάταξη του Δικαστηρίου», αναφέρει η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κατσαρός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν βγει εκτός λόγω της απεργίας και υποστήριξε ότι η ΓΕΝΟΠ δεν εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει ο νόμος ως προς τη μείωση της διαθέσιμης ισχύος σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αναφερόμενος στην προσφυγή της ΔΕΗ στη δικαιοσύνη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός δήλωσε ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών θέτουν σε κίνδυνο την ηλεκτροδότηση της χώρας, και η Επιχείρηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει την υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι «με εντολή του κυρίου Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Μπακογιάννη, η ΔΕΗ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενάντια στους απεργούς της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ».

«Σε κάθε περίπτωση και ενώπιον της Δικαιοσύνης θα αποδείξουμε ότι εχθρός της πατρίδας δεν είναι η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεχίζει τον αγώνα αντιμετωπίζοντας ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι συμφερόντων που εξελίσσεται γύρω από το ξεπούλημα της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Το παιχνίδι της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ. Αυτό το παιχνίδι το αποκαλύψαμε και αγωνιζόμαστε να το σταματήσουμε», προσθέτει η ΓΕΝΟΠ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή