«Καλοκαίρι Μέσα στο Χειμώνα»

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 11:41
UPD:01/09/2011 10:56

Τη δυναμική, συγκρουσιακή σχέση ανάμεσα στο καλοκαίρι και στο χειμώνα παρουσιάζει η έκθεση «Καλοκαίρι Μέσα στο Χειμώνα» στην Kunsthalle Athena, από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

A- A A+

Τη δυναμική, συγκρουσιακή σχέση ανάμεσα στο καλοκαίρι και στο χειμώνα παρουσιάζει η έκθεση «Καλοκαίρι Μέσα στο Χειμώνα» στην Kunsthalle Athena, από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Η έκθεση κινείται σε ένα εννοιολογικό φάσμα που έχει ως αφετηρία το καλοκαίρι και το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό ηλιόλουστο καλοκαίρι, τονίζεται στον υπερθετικό του βαθμό για τις ανάγκες της έκθεσης. Αντίθετα, ο χειμώνας εγγράφεται σημασιολογικά ως μια περίοδος νάρκης, μια αλλαγή ταχύτητας μετά από τις εξωστρεφείς διαθέσεις του καλοκαιριού. Η εποχή του χειμώνα λοιπόν εμφανίζεται εδώ σαν «αναβολή» της άνθισης, μια περίοδος λιτών εκφράσεων και χειρονομιών σε σύγκριση με την εύθυμη και αισιόδοξη φύση του καλοκαιριού.

Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει το χειμώνα με το καλοκαίρι, σε μια συμβολική και κυριολεκτική αντιπαράθεση, πλέον ως ευρύτερες κατηγορίες, με κρισιμότερο σημασιολογικό φορτίο και όμως απόλυτα σαφείς μέσα στην αλληγορική τους διάσταση. Η έκθεση λοιπόν θα είναι μια εκτίμηση του πού και πώς στεκόμαστε συλλογικά στην παρούσα συγκυρία και ταυτόχρονα μια προσπάθεια επαναξιολόγησής της αλλά και των δυνατοτήτων που τελικά μπορεί να προκύψουν από αυτή.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν και να στηρίξουν ένα περιβάλλον που θα στέκεται σε αντιδιαστολή με το κυρίαρχο τελετουργικό του τυπικού «ελληνικού καλοκαιριού».

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Alexandra Croitoru, Greece is for Lovers, Βαγγέλης Γκόκας, Jim Mangan, Rä di Martino, Δημήτρης Πρωτοπαπάς, Στεφανία Στρούζα, Βασιλεία Στυλιανίδου, Κίμων Τσακίρης, Guido van der Werve. Η επιμέλεια είναι του Απόστολου Βασιλόπουλου και της Ελεάννας Παπαθανασιάδη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 17:00.

Πληροφορίες

Kunsthalle Athena, Κεραμεικού 28, Κεραμεικός

Διάρκεια από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

Προτεινόμενα για εσάς