H ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 09:24
UPD:10:16
A- A A+

- 14.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του προέδρου στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

- 15.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του προέδρου στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

- Σε συνέχεια η 48ωρη πανιατρική απεργία των γιατρών που εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας, μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

- 11.00 Ομιλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα σε ημερίδα, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, με θέμα: «Κτηνοτροφία - Μοχλός Ανάπτυξης»,στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων της 1ης Γιορτής Κτηνοτροφίας, που διοργανώνει ο δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής.

- 12.00 Συνέντευξη τύπου του Δ.Σ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ. Ο .Ε), στα γραφεία της οργάνωσης, με θέμα τη νέα σχολική χρονιά, τα κενά εκπαιδευτικών, τις ελλείψεις βιβλίων, τα οικονομικά εκπαιδευτικών και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

- 17.30 Συγκέντρωση αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, εν όψει της έκθεσης και της παρουσίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 20:00 θα διεξαχθεί συναυλία μπροστά από το Λευκό Πύργο, υπό την αιγίδα των «Αγανακτισμένων» της συμπρωτεύουσας.

- 18.30 Υπογραφή διακρατικής συμφωνίας της Ελλάδας με την Εσθονία, από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη και τον πρέσβη της Εσθονίας Andres Talvik, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης/ συζήτησης των ΣΕΠΕ – ΣΕΠΒΕ, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του κλάδου της Πληροφορικής στην Ελλάδα.

- Ημέρα διακανονισμού για τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου, διάρκειας 26 εβδομάδων, ποσού 1.000 εκατ. ευρώ, λήξεως 9 Μαρτίου 2012, που εξέδωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

- Σε συνέχεια η διήμερη προειδοποιητική απεργία των οδοντιάτρων του νομού Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν θα παρέχεται πλέον σε κανένα ασφαλισμένο οδοντιατρική περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ, λόγω μη εξασφάλισης από την κυβέρνηση των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

- Δημοσίευση στο ειδικό τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, της προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, με καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών την 4η Οκτωβρίου.

- Εκδίκαση της αγωγής του δήμου Αθηναίων με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει από την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στην αγωγή αναφέρεται πως ήδη η αποκομιδή γίνεται μετ΄ εμποδίων και η απεργία αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση.

- Λήξη της προθεσμίας για την επικαιροποίηση των στοιχείων της απογραφής όλου του προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (διοικητικό, τεχνικό, ΔΕΠ κλπ δηλαδή όσοι μισθοδοτούνται από το Παν/μιο), μέσω επίσκεψης του στην ιστοσελίδα https://apografi.gov.gr/ap, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα υποχρεωτικά πεδία με βασικότερο την ημερομηνία πρόσληψης/διορισμού.

- Έναρξη λειτουργίας της μονάδας για χορήγηση υποκατάστατων στους εξαρτημένους από ηρωίνη, στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης.

- Λήξη της προθεσμίας για την ΠΑΕ Ηρακλής προκειμένου να αποσύρει τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στο εφετείο Αθηνών με αίτημα την αναβολή του αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Πανιώνιος και την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ΕΠΟ. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ αποφάσισε ομόφωνα υποβιβάσει τον Ηρακλή στην Γ΄ Εθνική αν δεν αποσύρει ως τις 11.00, την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια.

- 21.00 Συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ηρώδειο, τέσσερα χρόνια μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή