Με προσωπικό ασφαλείας 11.00 - 15.00 τα νοσοκομεία

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 07:13
UPD:14:08

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 11.00 έως τις 15:00 τα νοσοκομεία λόγω της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

A- A A+

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 11.00 έως τις 15:00 τα νοσοκομεία λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (11.00 -14.00) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στις 5 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενώ για τις 13 Οκτωβρίου τα μέλη της Ομοσπονδίας αποφάσισαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και για τις 19 Οκτωβρίου πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Στη Θεσσαλονίκη πλήθος εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης εξέφρασε την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εργασιακή εφεδρεία, τονίζοντας παράλληλα ότι τα δημόσια νοσοκομεία και της κέντρα υγείας διαθέτουν προσωπικό που είναι μικρότερο από αυτό που χρειάζεται για την ασφαλή λειτουργία τους.

«Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ,δεν αντέχουν οι εργαζόμενοι άλλα νέα μέτρα. Καλούμε τη κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και να αλλάξει πολιτική όσο είναι νωρίς ακόμη», πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή