Επισκόπηση Τύπου

Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2011 11:59
UPD:12:13
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελικές ρυθμίσεις για επικουρικές συντάξεις. Πώς διαμορφώνονται οι αποδοχές σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κ.α. Πίνακες με τα νέα ποσά. Από 15 μέχρι 185 ευρώ οι μειώσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Έρχεται από την 1η Νοεμβρίου το πρώτο κύμα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ. Στο επικουρικό του ΙΚΑ, οι μειώσεις κυμαίνονται ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, από 3 ευρώ το μήνα, μέχρι και 187,5 ευρώ/μήνα.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σκηνικό κοινωνικής εξέγερσης στη σκιά της χρεωκοπίας"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ο κόμπος των χαρατσιών έφτασε στο χτένι της ανοχής των πολιτών, που μαζικά χθες πολιόρκησαν τα κυβερνητικά κέντρα εξουσίας - πρώτη σαφέστατη ένδειξη (μετά την προβοκατόρικη καταστολή του κινήματος των Αγανακτισμένων) ότι η χώρα τελεί σε κατάσταση κοινωνικής ανάφλεξης και είναι ζήτημα χρόνου πλέον η "μεγάλη έκρηξη"".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Συνεργάτης των Γερμανών ο Παπανδρέου!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Συμφώνησε να έρθει ένα ακόμα "λόχος" από τεχνοκράτες "μπάστακες" (με γαλλική συμμετοχή" και .... διερμηνέα τον Μοσιαλο".

ΕΘΝΟΣ: "Πτώχευση κήρυξαν 40.000 νοικοκυριά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε 40.000 υπολογίζονται τα νοικοκυριά που έχουν κηρύξει πτώχευση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους προς τις τράπεζες. Το 30% των αιτήσεων προέρχονται από πρόσωπα που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας με το Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πώς να σταματήσουμε τη Νέα Παγκόσμια Τάξη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι, "Σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται στη σατανική των illuminati τραπεζιτών που χειραγωγούν τα γεγονότα για να καταστρέψουν τη θρησκεία, τη φυλή, το έθνος και την οικογένεια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Στόχος οι δημοτικοί υπάλληλοι. Διελκυστίνδα υπουργών και απανωτές συσκέψεις για τις ωραιοποιημένες απολύσεις (εφεδρεία)"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Οι κορυφαίοι υπουργοί συνεδριάζουν, χθες και σήμερα, διαδοχικά ανταλλάσσοντας επιχειρήματα και αριθμούς, αφού η τρόικα απαιτεί εδώ και τώρα έξωση εργαζομένων από το Δημόσιο. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή το θέμα "εφεδρεία" να λυθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αιχμή του δόρατος είναι 87.000 συμβασιούχοι υπάλληλοι σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αρπάζουν 1.375 ευρώ από κάθε ελληνική οικογένεια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Στα 7,73 δισ. ευρώ θα φθάσουν οι πρόσθετοι φόροι που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για τα φετινά τους εισοδήματα, μετά τον καταιγισμό φοροεισπρακτικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα. Αυτό συνεπάγεται αφαίμαξη 1.375 ευρώ ανά οικογένεια".

ΕΣΤΙΑ: "Παραλογισμός η εφεδρεία. Λάθος μήνυμα προς τούς εργαζομένους"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Λάθος μήνυμα εκπέμπουν Κυβέρνησις και αξιωματική Αντιπολίτευσις με όσα δρομολογεί ή πρώτη και προτείνει ή δεύτερη σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία. 'Όταν το κύριο πρόβλημα τού δημοσίου τομέως είναι ή χαμηλή παραγωγικότης του, είναι παράλογο νά αποχωρήσουν κάποιοι εργαζόμενοι από την ενεργό υπηρεσία και παράλληλα να εισπράττουν σημαντικό τμήμα του μισθού τους χωρίς να εργάζονται".

Η ΑΥΓΗ: "Κυβέρνηση Γερμανογάλλων"

Η εφημερίδα γράφει, "Μετά τους τροϊκανούς τεχνοκράτες υπό τον Ράιχενμπαχ και τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τη Μέρκελ για Γερμανούς, ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε χθες στο Παρίσι με το Ν. Σαρκοζί και για Γάλλους εμπειρογνώμονες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Σύνταξη στις ΔΕΚΟ και ποιοι τη δικαιούνται"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Με διαφορετικό τρόπο γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξης στα Ταμεία των ΔΕΚΟ καθώς το τελικό ποσό έχει άμεση συνάρτηση με το έτος ασφάλισης, αφού υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους "παλαιούς" ασφαλισμένους και στα χρόνια που διανύονται στην ασφάλιση μετά την 1η Ιανουαρίου 1983 ισχύουν διαφορετικοί συντελεστές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έκτακτη σύνοδος για το χρέος της Ελλάδας.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Έκτακτη σύνοδο κορυφής, με αντικείμενο την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρωζώνη, συγκαλούν οι ηγέτες της Ευρωζώνης στις 18 Οκτωβρίου, εν μέσω των συνεχιζόμενων σεναρίων για το λεγόμενο Plan B".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας : "Πώς θα γλιτώσετε την κατάσχεση από την εφορία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Η κατάσχεση μισθών και συντάξεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου είναι ένα μόνο μέσο για να εισπράξει το Δημόσιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Εάν δεν υπάρχει μισθός ή καταθέσεις μπορεί να κατάσχει ακόμη και τους καρπούς των οπωροφόρων δέντρων, εάν τυχόν έχει ο οφειλέτης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Απολύσεις με την "προβιά" της εφεδρεία

Η εφημερίδα αναφέρει ότι, "Τα "καυτά" θέματα της εργασιακής εφεδρείας, του ενιαίου μισθολογίου και του προγραμματισμού των προσλήψεων τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα χθες το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με την τρόικα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τσακίζουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση μειώνει παραπέρα τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ήδη τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Οδηγός επιβίωσης στην κρίση. Έκτακτη εισφορά. Τέλος Ακινήτων. Τραπεζικά δάνεια"

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει "Παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς έως τις 6 Οκτωβρίου. Νέα σύγχυση δημιουργήθηκε με το SMS του τέλους ακινήτων".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Όχι άλλα είπα-ξείπα. Λάθη και προχειρότητες αναστατώνουν το κόμμα. Προϋπολογισμός και Δημόσιο τα νέα κρίσιμα τεστ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Δεν λένε κουβέντα για τον Παπανδρέου, ενδόμυχα όμως αναρωτιούνται αν υπήρχε άλλος δρόμος από το ΔΝΤ. Δεν επιτίθενται στον Βενιζέλο, αλλά έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται για τις ικανότητές του. Αντίστοιχες εκφράσεις μπορούν να γραφτούν για όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Για το τι σκέφτεται ο ένας για τον άλλο, τι λένε δημόσια και τι διαρροές κάνουν. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε νευρική κρίση... Τα μηνύματα από βουλευτές και στελέχη φτάνουν σωρηδόν στο Μέγαρο Μαξίμου και συνοψίζονται στη φράση: "όχι άλλα είπα-ξείπα. Οι αντοχές μας εξαντλούνται"".

PRESS: "Μεγαλογιατροί στη φάκα του ΣΔΟΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Ξανανοίγει η υπόθεση των 1084 μεγαλογιατρών-φοροφυγάδων- Ο Διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, αποκαλύπτει 13 περιπτώσεις. 5,5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό γιατρού με... μηδενικό εισόδημα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ψώνια με ... φοροκάρτα"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: "Από την ερχόμενη, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, οι τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν δωρεάν τη φοροκάρτα σε όσους φορολογουμένους επιθυμούν να την αποκτήσουν και να καταγράφουν σε αυτήν την αξία των αποδείξεων από τις αγορές που πραγματοποιούν".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Οικοδομική άδεια σε πέντε ημέρες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: "Πολεοδομίες τέλος, τουλάχιστον με τη μορφή και τις αρμοδιότητες που είχαν μέχρι σήμερα".

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή