Περιορισμένες τροποποιήσεις στη συνθήκη της Λισαβόνας ζητεί ο Σόιμπλε

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 18:34

Υπέρ της ενίσχυσης της διακυβέρνησης της ευρωζώνης μέσω «περιορισμένων τροποποιήσεων της ευρωπαϊκής συνθήκης» τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Χρειαζόμαστε περιορισμένες τροποποιήσεις της συνθήκης ώστε να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, μια κοινή δημοσιονομική πολιτική και μια βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των διαφόρων οικονομιών», αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν επιθυμεί μια νέα συνθήκη».

«Γιατί έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, αλλά όχι του Συμφώνου Σταθερότητας;», διερωτάται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης είχαν αναθέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ να διατυπώσει προτάσεις για την τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία, ο Σόιμπλε τονίζει ότι «η Γερμανία σήμερα έχει καλύτερες επιδόσεις, αλλά η οικονομία δεν είναι το παν» και διαβεβαιώνει ότι «οι Γερμανοί δεν αισθάνονται ότι υπερέχουν έναντι των Γάλλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα