Μέρκελ: Μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 12:40
UPD:13:03

«Θεωρούμε την Ελλάδα ειδική περίπτωση στην ευρωζώνη», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης.

A- A A+

Την αντίθεσή της στην ανάληψη μεγαλύτερη ρόλου από την ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη εξέφρασε εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

«Είμαι πεπεισμένη ότι μόνο πολιτικές λύσεις μπορούν να μας βγάλουν από αυτήν την κατάσταση», είπε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

«Οι πολιτικοί κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης», δήλωσε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν η ΕΚΤ αναλάμβανε ρόλο δανειστή έσχατης ανάγκης, η κρίση στη ευρωζώνη δεν θα επιλυόταν.

Δήλωσε επίσης ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να είναι έτοιμες για μια πιο ενσωματωμένη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι «ειδική περίπτωση στην ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι η ζώνη έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της κρίσης.

Τόνισε ακόμα ότι οι εντάσεις μεταξύ των χωρών εντός της ευρωζώνης και αυτών εκτός απαιτούν μεγάλη πολιτική ευαισθησία για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή