Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι εύζωνοι

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 12:35
UPD:12:59

A- A A+

Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν σήμερα οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη σκοπιά τους στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη παρά την προειδοποίηση για την τοποθέτηση βόμβας λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Πρόκειται για τους Μάριο Θεοδώρου (στρατιώτη-παρατηρητή στο Μ.Α.Σ) από τη Λειβαδιά, Βασίλειο Βερνίκο (στρατιώτη-σκοπό στο Μ.Α.Σ) από τη Νάξο και Ιωάννη Ανδρεάκο (στρατιώτη-σκοπό στο Μ.Α.Σ) από την Ελιά Μάνης, τους οποίους συνόδευαν ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας Δ.Μανδύλης και ο υποδιοικητής της Προεδρικής Φρουράς ταγματάρχης Ν.Θάνος.

«Θερμά συγχαρητήρια για την αφοσίωσή σας στο καθήκον. Μπράβο σας. Δώσατε ένα μήνυμα που, επαναλαμβάνω, ότι στα δύσκολα φαίνεται η ψυχή του Έλληνα», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενους τους ευζώνους και πρόσθεσε:

«Είστε λεβέντες. Και καλοί πολίτες. Γιατί είμαι βέβαιος ότι θα είστε και καλοί πολίτες».

Την ίδια ώρα στην αστυνομία εξετάζεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, σε αναζήτηση τυχόν στοιχείων που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

«Το υλικό από τις κάμερες δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ το ένα άτομο φοράει καπέλο τύπου τζόκεϊ. Από την ανάλυση φαίνεται πως πρόκειται μάλλον για δύο άντρες νεαρής ηλικίας, για τους οποίους ελπίζουμε πως με την επιπλέον επεξεργασία του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας θα προκύψουν περισσότερες στοιχεία», δήλωσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή