Νέο πρόβλημα στα φρένα της Toyota

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 17:24
UPD:17:34
REUTERS

A- A A+

Πρόβλημα, το οποίο έχει ήδη επιλυθεί, στο λογισμικό των φρένων του μοντέλου Prius ανακοίνωσε η Toyota, μετά τις μαζικές ανακλήσεις των τελευταίων ημερών.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακαλέσει περίπου 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα το τελευταίο διάστημα λόγω προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της εταιρείας Χιρογιούκι Γιοκοχάμα, εντοπίστηκε πρόβλημα μεταξύ του ABS και του συστήματος πέδησης με ανάρτηση ισχύος.

Διευκρίνισε πάντως ότι το πρόβλημα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω πριν αποφασιστεί μια ενδεχόμενη ανάκληση των Prius. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται σε σπάνιες συνθήκες, όπως ο παγετός.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών, ανακοίνωσε ότι άρχισε σήμερα επίσημη έρευνα σχετικά με τα παράπονα καταναλωτών για τα φρένα του Prius.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται ότι έχει λάβει 124 παράπονα για προβλήματα στα φρένα επειδή οδηγοί έπεσαν σε λακκούβες η πέρασαν πάνω από απότομες προεξοχές στους δρόμους, ενώ αναφέρθηκαν τέσσερις συγκρούσεις.

Πηγές: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς