Βαριές ποινές για την απαγωγή του Γ. Μυλωνά

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 13:43
A- A A+

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά.

Ειδικότερα το δικαστήριο καταδίκασε τους προερχόμενους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη και Πολύκαρπο Γεωργιάδη σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Επιπλέον ο σερβιτόρος από την Κρήτη Ασημάκης Λαζαρίδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και δύο μηνών, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Εξάλλου ο κρατούμενος Γιώργος Χαραλαμπίδης που εμπλεκόταν ως απλός συνεργός στην απαγωγή, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η έφεσή τους αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και εννέα μηνών και στον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας των απαγωγέων, δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά μόνο για τις πλημμεληματικές πράξεις που αντιμετωπίζει. Για τα κακουργήματα θα δικαστεί αν και εφόσον συλληφθεί.

Επίσης ποινές φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκαν στους γονείς και στην αδελφή του Γιώργου Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι παρέλαβαν τμήμα των λίτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γιώργου Μυλωνά. Αντίθετα αθώοι κρίθηκαν ο αδελφός του Ασημάκη Λαζαρίδη και ο ξάδελφος του Γιώργου Χαραλαμπίδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή