Δεν τίθεται σε αργία ο Ν. Ζαγοριανός

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 14:42
UPD:19:50
A- A A+

Απερρίφθη από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης να τεθεί σε αργία ο πρώην ανακριτής στην υπόθεση της Siemens Νίκος Ζαγοριανός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργου Καλαμίδα, είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική και εσφαλμένη την απόφαση του 11μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο κατά πλειοψηφία είχε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία ο πρώην ανακριτής. Για το λόγο αυτό ο κ. Καστανίδης ζήτησε να επιληφθεί του θέματος η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η Ολομέλεια έκρινε με ψήφους 48 υπέρ και 19 κατά (ένας Αρεοπαγίτης τάχθηκε υπέρ της αναβολής), ότι δεν πρέπει να τεθεί σε προσωρινή αργία ο πρώην ανακριτής στην υπόθεση της Siemens και δεν έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης.

Κατά του κ. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, επειδή δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C-41, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, λόγω μη χορηγήσεως αντιγράφων της δικογραφίας της υπόθεσης της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκομένων.

«Κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω σε αυτοσεβασμό, όπως και κανέναν δεν μπορώ να υποχρεώσω να διεκδικεί το σεβασμό της κοινωνίας. Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη», σχολίασε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή