Παναθηναϊκός: Υψηλοί τόνοι μεταξύ των μετόχων

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010 00:52
UPD:04:36
A- A A+

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η κόντρα μεταξύ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πράσινη», απάντησε σε δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, που τον κατηγόρησε για δημοσίευση διχαστικών κειμένων. Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα του τριφυλλιού για ασέβεια προς την οικογένειά του και τα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο.

¶μεση και η απάντηση του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος στάθηκε στη σύνταξη της αρχικής του δήλωσης, ξεκαθαρίζοντας με δεικτικό τρόπο, πως δεν στράφηκε ποτέ κατά της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ. Γιαννακόπουλους:

«Αθήνα, 18 ΜΑΪΟΥ 2010

Επειδή η έπαρση και η αμετροέπεια ενός ανθρώπου θα πρέπει να έχει και κάποιο όριο, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στην προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και από εκεί και πέρα ο κόσμος να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρώτα απΆ όλα, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στην ποδοσφαιρική ομάδα για την κατάκτηση του νταμπλ που τη βγάζει από την ανυποληψία στην οποία είχε οδηγηθεί την τελευταία 15ετία.

Ως φίλαθλος του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου εκπλήσσομαι διαβάζοντας στην ανακοίνωση του ανθρώπου που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αναγράφεται χωρίς ίχνος ντροπής, ευθιξίας και του δέοντος σεβασμού φρασεολογία με ύφος χιλίων καρδιναλίων για την οικογένεια Γιαννακόπουλου που επί μία 40ετία έχει δώσει και τη ζωή της για να κάνει περήφανους τους φιλάθλους.

Ακόμα και οπαδός αντίπαλης ομάδας δεν θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει τη φράση «που δήθεν κόπτεται για το καλό του Παναθηναϊκού» αναφερόμενος στον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλο Γιαννακόπουλο. Θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο της ομάδας μας ότι η προσωπική ανοχή μου εξαντλήθηκε από τη στιγμή που μπροστά στον λαϊκισμό που εξέφραζε και την προσπάθειά του για επιδείξεις μαγκιάς, δεν δίσταζε να προβεί σε προσωπικές δηλώσεις εναντίον ενός ανθρώπου που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Καμία διάθεση δεν είχα και δεν έχω να εμπλακώ στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ όπως τεχνηέντως αφήνουν να εννοηθεί «κύκλοι» του προέδρου. Μόνο γέλια, δε, μου προκαλούν δημοσιεύματα που διαρρέουν από συγκεκριμένες πλευρές περί δήθεν δικού μου ενδιαφέροντος για την ανάληψη της προεδρίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εκείνο που δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου, στην οικογένειά μου και στον Παναθηναϊκό, είναι από παράγοντες διετίας να πιάνουν στο στόμα τους, χωρίς πρώτα να το έχουν πλύνει, το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» προκειμένου να μειώσουν την προσφορά του. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει καταβάλει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ για τη γιγάντωση της ιδέας που λέγεται Παναθηναϊκός, έχει προσφέρει αμέτρητο χρόνο από την προσωπική της ζωή, και κυρίως συνέβαλλε στην κατάκτηση αμέτρητων τίτλων που έκαναν ξακουστό τον σύλλογο στα πέρατα ολόκληρης της γης.

Αναφέρω την κατάκτηση των τίτλων διότι μία από τις λίγες φορές που επισκέφθηκε το κλειστό του ΟΑΚΑ σαν πρόεδρος της ΠΑΕ, είχε φροντίσει εκείνος και οι συνεργάτες του να λείπουν από την οροφή του γηπέδου τα λάβαρα που έχουν υψωθεί και θυμίζουν σε κάθε επισκέπτη τα ευρωπαϊκά τρόπαια, τα ελληνικά Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα. Χωρίς μάλιστα να ζητήσει μια έμπρακτη συγγνώμη προς τον σύλλογο για τη βάναυση προσβολή της ιστορίας του.

Ένας άνθρωπος λοιπόν που έχει προσφέρει συνολικά 8,9 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί παράγοντα και φίλαθλο του Παναθηναϊκού μόλις τα τελευταία δύο χρόνια, δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει και να μιλάει υποτιμητικά και ειρωνικά για την προσφορά της οικογένειας Γιαννακόπουλου όπως κατΆ επανάληψιν πράττει εδώ και πολλούς μήνες.

Αδιαφορώ παγερά για την προσωπική φθορά που έχω υποστεί από την εμπλοκή μου με έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί τον Παναθηναϊκό για την προσωπική του προβολή, ωστόσο δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος μπροστά στις επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον της οικογένειάς μου, του χρυσού παρελθόντος και του ένδοξου μέλλοντος. Το πιο εύκολο θα ήταν να κωφεύσω και να ταυτιστώ με το κύμα. Θεωρώ υποχρέωσή μου να προστατεύσω το όνομα της οικογένειάς μου και κυρίως του Παναθηναϊκού από κομήτες που κάνουν τους καμπόσους με τον παρά των άλλων.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου προσφέρει επί 40 χρόνια σε ΟΛΑ τα τμήματα του Παναθηναϊκού και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη διάθεση γιατί αγαπά παθολογικά τον σύλλογο».

Η απάντηση του Ν. Πατέρα

Στην παραπάνω δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με νέα του δήλωση (δεύτερη το τελευταίο 24ωρο) απάντησε ξανά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας.

«Ας μάθει πρώτα συντακτικό και ελληνικά και ας πάψει να κρύβεται πίσω από τον πατέρα του», τόνισε με νόημα.

Με την αναφορά αυτή ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού υπονοεί ξεκάθαρα, πως υπήρξε παραποίηση της πρωινής τους δήλωσης, αφού σε αυτή υπογράμμιζε σε ένα σημείο: «Η μία μάλιστα (εφημερίδα) εκ των οποίων ανήκει σε οικογένεια μεγαλομετόχου ΚΑΙ δήθεν κόπτεται για το καλό του Παναθηναϊκού».

Στην ανακοίνωση-απάντησή του, όμως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετέφερε τη δήλωση ως «ΠΟΥ δήθεν κόπτεται για το καλό του Παναθηναϊκού».

Μικρή μεν αλλαγή, που όμως αλλάζει όλο το νόημα της δήλωσης, καθώς με το «και» η αναφορά πηγαίνει στην εφημερίδα Πράσινη, ενώ με το «που» στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικότερα η πρωινή δήλωση Πατέρα:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «η Πράσινη» που υποτίθεται ότι «αποκαλύπτει» τους όρους που μου «επέβαλε» ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και τους οποίους μάλιστα εγώ (σύμφωνα με το δημοσίευμα) δέχθηκα, προκειμένου να παραμείνω πρόεδρος, επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

• Καμιά συζήτηση δεν έγινε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για περιορισμό των αρμοδιοτήτων μου ως προέδρου.

• Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ζήτησε την απομάκρυνση του Κώστα Αντωνίου.

• Ποτέ δεν συζητήσαμε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για μειωμένο μεταγραφικό budget.

• Δεν έγινε συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για να συζητήσουμε τα παραπάνω.

• Κανείς από την εφημερίδα δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου προκειμένου να διασταυρώσει αν ισχύουν οι ψευδείς αυτές πληροφορίες πριν τις δημοσιεύσουν

Η εφημερίδα, στη στήλη του «Πρασινοφρουρού» αναφέρει ότι «ο Πατέρας θα κάνει υποχωρήσεις ως διορισμένος πρόεδρος για να παραμείνει στη θέση του προκειμένου να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του».

Είναι προφανές ότι το όλο δημοσίευμα ανήκει στη σφαίρα της κακοήθειας και της φαντασίας του συντάκτη του και δεν μπορεί παρά να ενταχθεί σε μια συστηματική προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος διχασμού και δυσπιστίας στις τάξεις των μετόχων, αλλά και των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, την οποία και έχω κατΆ επανάληψη καταγγείλει.

Προς ενημέρωση των φιλάθλων της ομάδας μας δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω καμιά υποχώρηση για κανέναν και για τίποτα σε ό, τι αφορά τον Παναθηναϊκό.

Ακόμα και ο πιο εμπαθής αντιπαναθηναϊκός αναγνωρίζει την προσφορά του «διορισμένου», «ματαιόδοξου», «Προέδρου – γλάστρα», «που δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός του», στην επίτευξη των στόχων μας: Είτε πρόκειται για την κατάκτηση τίτλων, είτε για την ενότητα του Παναθηναϊκού μας, είτε για την επιστροφή του κόσμου και την τεράστια στήριξή του στην προσπάθειά μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Μόνο ο αυτοδημιούργητος και επιτυχημένος ιδιοκτήτης της εφημερίδας «η Πράσινη», Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το alter ego του, ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας Derbynews, Κώστας Γκόντζος, δεν αναγνωρίζουν τα παραπάνω, με αποτέλεσμα να γεννιούνται για μια ακόμα φορά σοβαρά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα τέτοιων κατάπτυστων δημοσιευμάτων από οπαδικές εφημερίδες, η μία μάλιστα εκ των οποίων ανήκει σε οικογένεια μεγαλομετόχου και δήθεν κόπτεται για το καλό του Παναθηναϊκού.

Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους και ελπίζω αυτοί τουλάχιστον να πιστεύουν ότι δικαίωσα τις προσδοκίες τους».

Δήλωση και από Γιάννη Βαρδινογιάννη

Μέρος στη διαμάχη, όμως, πήρε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος με δήλωσή του φάνηκε να στηρίζει τα λεγόμενα του Νικόλα Πατέρα.

Αναλυτικότερα:

«Διαβάζοντας σήμερα συγκεκριμένη «πράσινη» αποκάλυψη στον Τύπο για δήθεν συζήτηση περί των διοικητικών εξελίξεων στον Παναθηναϊκό μεταξύ του Νίκου Πατέρα και εμού, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου προφανώς αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη και μύθευμα.

Ανακριβείς και αυθαίρετες πληροφορίες στα ΜΜΕ κάθε άλλο παρά προσφέρουν στον σύλλογο.

Οι μέτοχοι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να πράξουν για να διαφυλαχτεί η ενότητα του Παναθηναϊκού. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Ιδιαίτερα ο Νίκος Πατέρας του οποίου το έργο όλοι αναγνωρίζουμε και εγώ προσωπικά ευχαριστώ για την προσφορά του και συμβολή του στην επίτευξη των στόχων της ομάδας με επιστέγασμα την κατάκτηση του ντάμπλ.

¶κομψα και ψευδή δημοσιεύματα δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν οι υποκινητές τους, αντιθέτως ενισχύουν την βούλησή μας να παραμείνει ο Παναθηναϊκός εκεί που ανήκει. Στην κορυφή!»

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή

    Αθλητικές Μεταδόσεις