Π. Παναγιωτόπουλος: Ιδεολογία της ΝΔ ήταν και παραμένει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2010 15:34
UPD:15:43

Απέρριψε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος τα περί αποκήρυξης της ιδεολογικής επιλογής του προκατόχου του από τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως η ιδεολογία του κόμματος ήταν και παραμένει ο κοινωνικός φιλελευθερισμός.

Όπως ανέφερε, αυτός είναι ο κεντρικός ιδεολογικός άξονας της ΝΔ από τη στιγμή που το κόμμα ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν κάνω σχόλιο για τις δηλώσεις Μπακογιάννη

Π. Παναγιωτόπουλος: Δεν κάνω σχόλιο για τις δηλώσεις Μπακογιάννη

«Η όδευση Σαμαρά κινείται και εκινείτο ανέκαθεν εντός της κοίτης του Καραμανλισμού. Πιστεύετε ότι επί Κώστα Καραμανλή η ΝΔ ήταν εκτός κοίτης Καραμανλισμού;» συνέχισε και σημείωσε πως όσοι έγραψαν περί αποκήρυξης, αυτό κατάλαβαν και αυτό έγραψαν. Επισήμανε πάντως πως άλλες εφημερίδες έγραψαν ότι ο κ. Σαμαράς έκανε ύμνο του καραμανλισμού.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικριτικές δήλωσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη κατά του κ. Σαμαρά ανέφερε δεν έχει γνώση των δηλώσεων και δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Σημείωσε όμως πως «η υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά κινητοποίησε και συσπείρωσε ευρύτατες μάζες του λαού. Η πορεία του δε στο πηδάλιο της κεντροδεξιάς παράταξης προχωρά τη διαδικασία συσπείρωσης».

Αργότερα πάντως, κύκλοι της ΝΔ που εκλήθησαν να σχολιάσουν τις δηλωσεις της κ. Μπακογιάννη έλεγαν πως «είναι άνευ σημασίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή