Γερμανία: Πρόταση για υποβολή μεταναστών σε τεστ ευφυΐας

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 17:40
UPD:17:41
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

A- A A+

Την υποβολή όσων επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία σε τεστ ευφυΐας πρότειναν μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) Κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου ¶νγκελα Μέρκελ.

Με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild, το μέλος του CDU Πέτερ Τραπ υπογράμμισε την ανάγκη να τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια στην είσοδο μεταναστών στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι εκτός από τη σωστή διάπλαση και τα επαγγελματικά προσόντα, θα έπρεπε να λαμβάνεται υπ' όψη και η ευφυΐα.

Της ίδιας πρότασης υπεραμύνθηκε και ένας άλλος συντηρητικός βουλευτής, ο Μάρκους Φέρμπερ, μέλος του CSU, επικαλούμενος μάλιστα το καναδικό παράδειγμα στη μεταναστευτική πολιτική.

«Στον Καναδά είναι πιο προχωρημένοι στο θέμα αυτό και απαιτούν τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ποσοστό ευφυΐας μεγαλύτερο από τα παιδιά των Καναδών. Οι ανθρωπιστικοί λόγοι, όπως η επανασύνδεση της οικογένειας των μεταναστών δεν μπορούν πλέον να είναι το μοναδικό κριτήριο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φέρμπερ στην Bild.

Από την πλευρά του, παράλογη και μεροληπτική χαρακτήρισε την πρόταση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στίγκμανς.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία επιβάλλει σε τεστ γλώσσας στους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, καθώς επίσης και τεστ για να αποδείξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της Γερμανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή