Πακιστάν: Διακοπή προμηθειών προς το Αφγανιστάν

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 08:52
A- A A+

Διακόπηκε σήμερα η μεταφορά από το πακιστανικό συνοριακό πέρασμα Χαϊμπέρ προμηθειών στις δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν μετά την επίθεση ενόπλων σε στρατόπεδο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας στρατιώτης και να τραυματιστούν δέκα, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Οι δίοδοι μεταφοράς προμηθειών από το λιμάνι του Καράτσι στο Αφγανιστάν είναι σημαντικές για τις δυτικές δυνάμεις που μάχονται με τους ταλιμπάν και θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτών τους, ακόμα και να τον διπλασιάσουν, αυτήν την χρονιά.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η μεταφορά προμηθειών από το συγκεκριμένο πέρασμα διακόπηκε επ' αόριστον μετά την επίθεση στο στρατόπεδο με αυτοπροωθούμενες οβίδες.

«Προετοιμαζόμαστε για επίθεση. Επιβάλλαμε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λαντικοτάλ και στο Τζαμρούντ. Τα σύνορα έχουν κλείσει», τόνισε ο Ζαρ Μπάσα Χαν, αναφερόμενος στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής.

Ο αμερικανικός στρατός στέλνει το 75% των προμηθειών του στο Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν. Στις προμήθειες αυτές περιλαμβάνεται και το 40% των καυσίμων, έχει διευκρινίσει το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή