ΠΑΣΟΚ: Διαχρονική αδιαφορία για τις πυρκαγιές

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009 16:38

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος Σπύρος Κουβέλης.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την αντιπυρική πολιτική της με αφορμή τα νέα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει από χθες στη χώρα άσκησε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος Σπύρος Κουβέλης, τονίζοντας ότι είναι «βυθισμένη σε αδράνεια και διαχρονική αδιαφορία» και ότι «αρκείται σε επικοινωνιακές δηλώσεις».

«Δυο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν τη χώρα πολύ φτωχότερη και μεγάλο μέρος της ελληνικής υπαίθρου κατεστραμμένο, η κυβέρνηση, και πάλι φέτος, δεν έχει δώσει καμία σαφή εικόνα για συγκεκριμένα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κούβελης πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση « αρνείται να δώσει απαντήσεις σε δεδομένα, όπως το ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται το ποσοστό των πυρκαγιών για τις οποίες διευκρινίζονται τα αίτια πρόκλησής τους. Αποφεύγει να αντιμετωπίσει την ανάγκη για ένα καλά οργανωμένο και εκπαιδευμένο Πυροσβεστικό Σώμα και σωστά εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους δασοπυροσβέστες. Δεν προτείνει το παραμικρό για τη βελτίωση των δομών συντονισμού της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, που όπως αποδείχθηκε έχει σημαντικές ελλείψεις. Αντίθετα, τα κονδύλια για την πυροπροστασία διαρκώς μειώνονται».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή