Πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ερμού κατά του προϋπολογισμού

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 19:13
UPD:22/12/2009 08:56
A- A A+

Πορεία-πικετοφορία στην οδού Ερμού διοργάνωσε το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ημέρα δράσης του για τα εργασιακά και τον προϋπολογισμό και με κεντρικό σύνθημα «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ και μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Ο φετινός προϋπολογισμός αποτελεί κυριολεκτικά επίθεση της κυβέρνησης εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων. Η μείωση μισθών για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων που θα φτάσει και θα ξεπεράσει το 10%, το πάγωμα για τους υπόλοιπους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, η μείωση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων ΚΑΙ η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους αποτελούν απΆ ότι φαίνεται τις επιλογές της κυβέρνησης, που διαψεύδοντας με προκλητικό τρόπο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, οδηγεί κάτω από τα όρια της φτώχειας μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού», δήλωσε η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε δε πως «η πολιτική της αυτή όχι δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, αντιθέτως οδηγεί σε παραπέρα ύφεση, στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας που μπορεί να φτάσει ουσιαστικά και το 20%, στην παραπέρα αύξηση των ελλειμμάτων, τα οποία ισχυρίζεται ότι θέλει να μειώσει».

Από την πλευρά του ο Μάρκος Μπασιούκας, μέλος και αυτός της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2010 είναι προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, νέας φοροεπιδρομής, περιστολής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αντικοινωνικός, με μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση».

Όπως υποστήριξε, «πλήττει την μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών, των συνταξιούχων και την νεολαία. Είναι κατευθυνόμενος από την Ενωμένη Ευρώπη στα πλαίσια της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, που ρίχνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, με μείωση μισθών, αύξηση ορίων ηλικίας, επισφαλείς σχέσεις εργασίας, αύξηση της ανεργίας, των απολύσεων και εκποίηση των δημόσιων υπηρεσιών με ιδιωτικοποιήσεις και περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων».

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να αγωνιστούν με το ΣΥΡΙΖΑ, για να μη περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να απαιτήσουμε όλοι μαζί μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Να μη πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Όλοι ενωμένοι θα νικήσουμε», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή