Επίκαιρη ερώτηση Αλαβάνου στον πρωθυπουργό για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 12:29
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για «τις ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις προσωπικού στις δημόσιες επιχειρήσεις», όπως ο ΟΣΕ, οι λιμένες, η Ολυμπιακή και η ΔΕΗ, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

Παράλληλα στην ερώτησή του ο κ. Αλβανος αναφέρεται στις «καταιγιστικές αποκαλύψεις (Siemens, Υπουργείο Πολιτισμού) για τη χρησιμοποίηση του δημόσιου χρήματος και το μέγεθος της διαπλοκής».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τον πρωθυπουργό εάν «θα αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησής του για την συρρίκνωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων και κοινωφελών υπηρεσιών της χώρας και εάν θα αναληφθούν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας για την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, όταν έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια στοιχεία προμηθειών και χρηματοδοτήσεων που γίνονται για ιδιοτελή, κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα και όχι για την ενίσχυση των δημοσίων επιχειρήσεων», καθώς και εάν «θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τις χιλιάδες "εθελούσιες" εξόδους, τις "μετατάξεις", την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για να εξυπηρετήσει τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις εγχώριων και πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή