Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 19:27
UPD:19:29
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φοιτητών, συνδικαλιστών, εκπροσώπων κομμάτων, συνδικάτων και άλλων πολιτών κάθε ηλικίας.

Γύρω στις 6.30΄, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και τις καταθέσεις στεφάνων στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν μέλη του Συλλόγου Εξορισθέντων - Φυλακισθέντων κατά την περίοδο της δικτατορίας και ακολουθούν τα μπλόκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, των φοιτητών.

Στην κεφαλή της πορείας υπάρχει ένα μεγάλο πανό που γράφει "Ο αγώνας συνεχίζεται για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύν", ενώ οι σμμετέχοντες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνονται, δυτικά, μέσω της οδού Τσιμισκή, όπου αναμένεται να διαδηλώσουν μπροστά από το κτίριο όπου βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Σε μικρή απόσταση από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών ακολουθεί το μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε από τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, ενώ στο πίσω μέρος της πορείας βρίσκονται διαδηλωτές από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντεξουσιαστικό χώρο.

Η αστυνομία από νωρίς το απόγεμα διέκοψε σταδιακά την κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδούς Εγνατία, Αγγελάκη, Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή