Ο ΟΗΕ απάντησε στην πρόκληση του Έλον Μασκ

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 19:26
EPA/HANNIBAL HANSCHKE / POOL
A- A A+

Και οι «προκλήσεις» ανάμεσα στον ΟΗΕ και τον Έλον Μασκ συνεχίζονται. Ο Οργανισμός είχε πρόσφατα επισημάνει ότι εάν ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έδινε ένα πολύ μικρότερο κομμάτι της περιουσίας του, δηλαδή 6 δισ. δολάρια, θα μπορούσε να εξαλείψει την πείνα στον κόσμο.

Και εκείνος είχε απαντήσει πως θα το κάνει, θα δώσει δηλαδή τα 6 δισ. δολάρια, εάν ο ΟΗΕ του αποδείξει ότι με αυτό το ποσό μπορεί όντως να εξαλειφθεί η πείνα

Τώρα ο Οργανισμός έρχεται λοιπόν να αποδεχθεί την πρόκληση αυτή του Μασκ και να του παρουσιάσει πώς το ποσό αυτό θα σώσει 42 εκατομμύρια ανθρώπους σε 43 χώρες από τον λιμό. 

Ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:  «Η κρίση του λιμού είναι επείγουσα, άνευ προηγουμένου και μπορεί να σταματήσει. Έλον Μασκ ζήτησες ένα ξεκάθαρο σχέδιο και ανοιχτά βιβλία. Το έχουμε και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όποιον ενδιαφέρεται!».

Η πρόταση του ΟΗΕ με τον τίτλο «Εφάπαξ έκκληση στους δισεκατομμυριούχους» περιλαμβάνει σχέδιο αξίας 3,5 δισ. δολαρίων για διανομή τροφίμων και επιπλεόν 2 δισ. δολάρια για voucher. O Οργανισμός είναι έτοιμος να συζητήσει αναλυτικά τις λεπτομέρειές της με τον Μασκ και άλλους πλούσιους επιχειρηματίες. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή