Σ. Ζάιμπερτ: Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε ότι Ελλάδα και Τουρκία επανεκκίνησαν συνομιλίες

«Η καγκελάριος προσβλέπει στις συναντήσεις της με Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη»
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 14:44
UPD:14:50
via REUTERS/MICHAEL KAPPELER
A- A A+

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

«Πεποίθησή μας είναι - και με βάση αυτήν ενεργούσε πάντα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση - ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές και προς το συμφέρον όχι μόνο αυτών των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και προσέθεσε: «Για αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες, ότι διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους. Διότι είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «αυτό η καγκελάριος το κατέστησε σαφές και κατά τις συνομιλίες της πρόσφατα στην Τουρκία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή