Συμπεριφερθείτε φυσιολογικά, λέει ο υπ.Μεταφορών της Βρετανίας για τις ουρές στα καύσιμα

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 15:06
UPD:15:06
A- A A+

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς κάλεσε την Κυριακή τους Βρετανούς να συμπεριφέρονται φυσιολογικά όταν αγοράζουν βενζίνη, λέγοντας ότι δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων και ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη σε μέτρα για να διευκολύνει την έλλειψη οδηγών.

Τις τελευταίες ημέρες σχηματίστηκαν μεγάλες σειρές οχημάτων στα πρατήρια καυσίμων καθώς οι οδηγοί περίμεναν, μερικοί για ώρες, για να γεμίσουν καύσιμα, αφού οι εταιρείες πετρελαίου ανέφεραν ότι η έλλειψη οδηγών δημιουργούσε προβλήματα μεταφοράς από τα διυλιστήρια.

«Υπάρχουν άφθονα καύσιμα, δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων στη χώρα», δήλωσε ο Σαπς στο Sky News. «Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι οι άνθρωποι να συνεχίσουν όπως συνήθως και να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους όπως το έκαναν κανονικά, τότε δεν θα υπάρχουν ουρές ούτε ελλείψεις», είπε.

Ο Σαπς είπε ότι η έλλειψη οδηγών οφείλεται στον COVID-19 που διαταράσσει τη διαδικασία πιστοποίησης, εμποδίζοντας την είσοδο νέου εργατικού δυναμικού στην αγορά.

Άλλοι αποδίδουν την έλλειψη οδηγών στο Brexit και τις κακές συνθήκες εργασίας στις οποίες αναγκάζουν τους ξένους οδηγούς.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ένα σχέδιο έκδοσης προσωρινών θεωρήσεων για 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών.  Αλλά τα στελέχη των επιχειρήσεων έχουν προειδοποιήσει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι βραχυπρόθεσμο και δεν θα λύσει μια οξεία έλλειψη εργατικού δυναμικού που κινδυνεύει να προκαλέσει μεγάλη διακοπή και σε άλλες δραστηριότητες πέρα ​​από τις παραδόσεις καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο Σαπς χαρακτήρισε τον πανικό για τα καύσιμα «υποκινούμενη κατάσταση», κατηγορώντας μια ένωση μεταφορέων. «Είναι απελπισμένοι να έχουν περισσότερους Ευρωπαίους οδηγούς μειώνοντας τους μισθούς των Βρετανών», είπε.

Μια δημοσκόπηση του Opinium που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Observer την Κυριακή ανέφερε ότι το 67% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε άσχημα την κρίση. Η πλειοψηφία του 68% είπε ότι εν μέρει φταίει το Brexit.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή