Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την efood

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 13:35
Eurokinissi/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
A- A A+

Ο εργασιακός νόμος της κυβέρνησης καθιερώνει τις προϋποθέσεις για να είναι καθαρές οι μορφές εργασίας, οι σχέσεις εργασιακής απασχόλησης των εργαζόμενων με τις πλατφόρμες όπως είναι η efood, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση κατά την ενημέρωση του πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει την τροπολογία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την efood, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται με χρονική καθυστέρηση διάφορα πράγματα καθώς καταγγέλλει ένα καθεστώς το οποιο ίσχυε επί των ημερών του χωρίς να το θίξει τότε.

Το ουσιαστικό, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, είναι τι αποκρυσταλλώνει ο νέος νόμος στην αγορά του delivery και όχι τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, πρόκειται για ένα νόμο που δίνει πολλές δυνατότητες αλλά με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μην γίνεται ο εργαζόμενος αντικείμενο εκμετάλλευσης από την εταιρεία.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο νόμος  υποχρεώνει τις εταιρείες να δίνουν εξοπλισμό στους εργαζόμενους, τους δίνει το δικαίωμα να συνδικαλίζονται και να έχουν δικαίωμα στην απεργία, συνέχισε λέγοντας πως αυτός ο νόμος είναι ένα εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μία αντίστοιχη εταιρεία ήρθε και ανακοίνωσε ότι θα κάνει 500 προσλήψεις με καθεστώς μισθωτής απασχόλησης.

«Πού συνδέεται επομένως αυτή η αδικαιολόγητη και απαράδεκτη και πρακτική αυτής της εταιρείας που ξεκίνησε όλο το θέμα με το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει;», διερωτήθηκε.

Τέλος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει μια προσπάθεια ψηφοθηρίας για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί για τους λίγους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η πραγματικότητα τον διαψεύδει για μία ακόμη φορά, επαναλαμβάνοντας πως ο νόμος δίνει την ευκαιρία για διάφορες μορφές εργασίας χωρίς «γκρίζες» ζώνες ενισχύοντας τα δικαιώματα των ανθρώπων που εργάζονται στον συγκεκριμένο κλάδο.  

 «Είναι άλλο πράγμα μια απαράδεκτη εργοδοτική πρακτική, την οποία από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε, και άλλο πράγμα η ψηφοθηρία και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα», κατέληξε προσθέτοντας πως με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει λάδι αυτήν την αθέμιτη και άδικη πρακτική του συγκεκριμένου εργοδότη.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή