Η βασίλισσα Ελισάβετ στη Σκωτία για το εθνικό αναψυκτικό Irn-Bru

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 18:30
REUTERS/POOL
A- A A+

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ ξεκίνησε μια εβδομάδα περιοδείας για το Holyrood στη Σκωτία με την επίσκεψη στο εργοστάσιο όπου φτιάχνουν το αγαπημένο αναψυκτικό της χώρας, Irn-Bru.

Η 95χρονη μονάρχης πήγε συνοδευόμενη από τον εγγονό της πρίγκιπα Γουίλιαμ για την πρώτη επίσκεψή της στη Σκωτία μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο.

REUTERS/POOL

Το βασιλικό δίδυμο επισκέφθηκε το εργοστάσιο AG Barr στο Cumbernauld για να εγκαινιάσει επίσημα μια νέα εγκατάσταση επεξεργασίας σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει το Irn-Bru, το ανοιχτόχρωμο ανθρακούχο ποτό πορτοκαλιού που στους Σκωτσέζους είναι πιο δημοφιλές και από την Coca Cola.

«Προσπαθώ να μαντέψω τι υπάρχει μέσα, αλλά είναι αρκετά δύσκολο», είπε ο Γουίλιαμ καθώς μύριζε ένα μπουκάλι που περιέχει την ουσία του Irn-Bru. «Είναι ένα προσεκτικά φυλαγμένο μυστικό».

REUTERS/POOL

Η επίσκεψη της βασίλισσας παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως μέρος μιας επίθεσης γοητείας για να πείσει τους Σκωτσέζους να απορρίψουν την ιδέα της ανεξαρτησίας σε περίπτωση που η κυβέρνηση της Σκωτίας προχωρήσει στη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος για την απόσχιση.

REUTERS/POOL

Η μονάρχης, η οποία θα μείνει στην επίσημη βασιλική κατοικία της στο σκωτσέζικο παλάτι του Holyroodhouse στο Εδιμβούργο, θα συνοδευτεί από την κόρη της πριγκίπισσα Άννα στις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

Ο Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ πραγματοποίησαν επίσης περιοδεία στη Σκωτία τον Μάιο.

REUTERS/POOL

Μια δημοσκόπηση της Panelbase για τους Sunday Times αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι οι Σκωτσέζοι ψηφοφόροι θα επέστρεφαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά 52% -48%, μια αντιστροφή από τις πρόσφατες έρευνες που έδειξαν ότι η πλειοψηφία υποστηρίζει την ανεξαρτησία.

Σε δημοψήφισμα του 2014, οι Σκωτσέζοι ψήφισαν κατά της αποχώρησης κατά 55% έως 45%.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή