ΥΠΟΙΚ: Ενισχύεται η ΕΑΒ με περίπου 700 νέους εργαζόμενους

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 13:52
UPD:13:54
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ένα  πρόγραμμα προσλήψεων περίπου 700 νέων εργαζομένων,Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ),  οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την υποστήριξη των εν εξελίξει προγραμμάτων της και την ενίσχυση των επιχειρηματικών της δυνατοτήτων.έχει ξεκινήσει, σύμφωνα ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μετά από μια δεκαετή περίοδο συρρίκνωσης του προσωπικού της. 

Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι για την άμεση στήριξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με εξειδικευμένο και κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό (άρθρο 61 ν. 4647/2019), διασφαλίζοντας συνάμα τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία της διαδικασίας των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, μερίμνησε, ήδη από το 2019. 

Ήδη έχουν προσληφθεί 170 άτομα τεχνικής κατεύθυνσης και προγραμματίζεται η άμεση πρόσληψη άλλων 400 ατόμων. Επίσης, θα προσληφθούν ακόμη 100 στελέχη, τα οποία θα συμβάλουν στην επιτυχή εκτέλεση του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει αναλάβει η εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει ότι με τις προσλήψεις αυτές, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2021, η ΕΑΒ θα ενδυναμώσει και θα ανανεώσει το ανθρώπινο δυναμικό της, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της ως μιας κρίσιμης αποστολής αεροναυπηγικής εταιρείας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή