Δύσκολος μήνας - Στο «βαθύ κόκκινο» και τα νοσοκομεία

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 23:04
UPD:23:08
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σκληρά θα δοκιμαστεί για έναν ακόμη μήνα,  σύμφωνα με τους ειδικούς, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μετά την αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου σε πολλές περιοχές και τον δείκτη θετικότητας να αγγίζει πλέον το 4%,  όπως είπε η καθηγήτρια  και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Β. Παπαευαγγέλου.

Η ίδια έκανε λόγο για αύξηση των νοσηλειών, τονίζοντας ότι αυτή την ώρα νοσηλεύονται με κορωνοϊό στη χώρα, πάνω 3200 άτομα και την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται καθημερινά 330 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Η πληρότητα των ΜΕΘ covid στην Αττική αγγίζει το 87%. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα διασωληνώθηκαν 196 ασθενείς. 

Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική, παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, με τον μέσο όρο εισαγωγών να  είναι περίπου 200 την ημέρα και την τελευταία εβδομάδα οι εισαγωγές να φτάνουν τις 1.600, όπως έκανε γνωστό από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης.Οι επόμενες 10 με 15 μέρες είναι κρίσιμες, τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση  

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Υγείας, ώστε να ανοίγουν καθημερινά νέες κλίνες ΜΕΘ αλλά και απλές κλίνες covid. Στον Ευαγγελισμό από χθες λειτουργούν 12 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας.

Μόλις οι ασθενείς με Covid σταθεροποιηθούν, μεταφέρονται σε μικρότερα υποστηρικτικά νοσοκομεία, ώστε να υποδεχθούμε άλλους, αναφέρει ο Δημήτρης Πιστόλας, διευθυντής νοσηλευτικής υπηρεσίας του Ευαγγελισμού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή