Κ. Μητσοτάκης: Υπερβολές, ανακρίβειες κι έλλειψη δημιουργικής πρότασης από τον κ. Τσίπρα

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 15:58
UPD:15:58
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Tσίπρα εξαπέλυσε στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πανδημία, ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε με επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη - ο οποίος είχε μιλήσει τελευταίος - καταλογίζοντάς του «αυταρέσκεια και αλαζονεία» όταν αναφέρεται στο 2015 «χωρίς καμία αίσθηση των τεράστιων ευθυνών του, που μας φορτώθηκε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο κατά το οποίο χρεοκόπησαν οι τράπεζες και έπαιζε δήθεν παιχνίδι αντίστασης με τον κ. Τσίπρα, και με τη στήριξη της ΝΔ η τότε κυβέρνηση κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πρώτη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα, είπε ότι στα πρώτα δύο λεπτά «είχα την εντύπωση ότι θα ξεφεύγατε από το συνηθισμένο πλαίσιο αντιπαράθεσης για να γίνει τεκμηριωμένη συζήτηση. Μετά επιστρέψατε στον γνωστό σας εαυτό, οπλιστήκατε με όλα τα κλισέ του μειοψηφικού εαυτού του κόμματός σας. Υπερβολές, ανακρίβειες, επιλεκτικά στοιχεία και παντελή έλλειψη δημιουργικής πρότασης, πέραν αυτονόητων γενικολογιών που θα ταίριαζαν σε έκθεση παιδιού γυμνασίου, αλλά δεν ταιριάζουν σε έναν τέως πρωθυπουργό».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι οι προτάσεις του κ. Τσίπρα «εξαντλήθηκαν στο να κάνουμε παραπάνω προσλήψεις στο ΕΣΥ και περισσότερα τεστ», ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απομόνωσε την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη «λέγοντας ανακρίβειες».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως, όταν μίλησε στη Βουλή, ανέλαβε το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογούσαν κι έκανε τότε την αυτοκριτική του, σχετικά με την έγκαιρη λήψη μέτρων.

«Εγώ είπα ότι δεν είδα κανέναν από την αντιπολίτευση να τα εισηγείται αυτά τα μέτρα. Είπατε ποτέ κ. Τσίπρα τότε να κλείσει η Θεσσαλονίκη; Θέλετε, όμως, να είστε αρεστός στους μαγαζάτορες και να ασκείτε κριτική εκ των υστέρων. Υπήρχαν όντως κάποιοι λοιμωξιολόγοι και κάποιοι τοπικοί παράγοντες που ζητούσαν να κλείσει η Θεσσαλονίκη νωρίτερα. Η εισήγηση, όμως, της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν ήταν αυτή. Την έξαρση των κρουσμάτων την είδαμε αργότερα. Κι όταν ισχυρίζεστε ότι τάχα δεν θέλετε να κάνετε πολιτική επάνω στους νεκρούς, κάνετε ακριβώς το ανάποδο με χυδαίο τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο κ. Τσίπρας επικαλείται ένα χρονικό σημείο από το τέλος Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου «που η χώρα ήταν όντως πάνω από τον μέσο όρο σε θανάτους στην ΕΕ. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα, όμως, ήμασταν καλύτερα από την ΕΕ. Απομονώνετε μια εβδομάδα που πήγαν χειρότερα τα πράγματα, κι αυτό δεν είναι μόνο άδικο, αλλά και παντελώς αναξιοπρεπές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή