Δ. Κουτσούμπας: Άδικο η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 16:04
UPD:16:09
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στους δρόμους της Αθήνας, στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, αλλά και γονείς, διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Και έχουν δίκιο. Και ξέρετε ότι έχουν δίκιο», τόνισε στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από το υπ. Παιδείας. 

«Ενώ κρατάτε ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, χθες η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο νομοσχέδιο, που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τίτλο: Νέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.  

«Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο το παρουσίασαν από κοινού Κεραμέως και Χρυσοχοϊδης, αποδεικνύει το αντιδραστικό του περιεχόμενο! Η αντίληψή σας ότι η ένταση της καταστολής θα περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία, είναι τουλάχιστον για γέλια! Μήπως καλύτερα να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους Χρυσαυγίτες που κρύβονται; Λέμε τώρα», συμπλήρωσε. 

«Το πρόβλημα είναι η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Για να μη θυμηθώ πως κάρτα φοιτητή δείχναμε στον αστυφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στη χούντα», ανέφερε. 

Είναι άδικο, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και αντιδραστικό η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης από φοιτητές, από εργαζόμενους, από πανεπιστημιακούς, με παραβατικές συμπεριφορές. 

Είναι άδικο, πρόσθεσε, να μπαίνουν επιπλέον φραγμοί στις σπουδές των νέων. Νέων που αναγκάζονται να δουλέψουν για να τα βγάλουν πέρα, για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους.

«Είναι άδικο και αντιδραστικό να ανακοινώνετε αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ, βάζοντας περισσότερα εμπόδια στα παιδιά του λαού, να περιορίζετε τις επιλογές των μαθητών», επεσήμανε. 

«Υποκρίνεστε ότι σας ενδιαφέρει το μορφωτικό τους επίπεδο, αλλά το Λύκειο το έχετε καταντήσει, εσείς και οι προηγούμενοι, ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο. Το ότι δε βάλατε τον περιορισμό των επιλογών για τους σημερινούς μαθητές της Γ Λυκείου, δείχνει ξεκάθαρα ότι φοβηθήκατε τις αντιδράσεις τους. Δείχνει και τη δύναμη που έχουν οι αγώνες της νεολαίας», τόνισε. 

«Ξέρετε πολύ καλά ότι το άδικο δε θα στεριώσει. Γιατί υπάρχουν αγώνες, υπάρχουν συλλογικές διαδικασίες. Υπάρχει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Άλλοι αγωνιζόμενοι μέσα στο κίνημα. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Κάτι παραπάνω ξέρει και ο κύριος υπουργός ΠΡΟΠΟ. Τα μέτρα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά! Θα μείνουν ανενεργά. Θυμηθείτε το», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή