Εργαζόμενοι ΣΤΑ.ΣΥ: Η στοχοποίηση εργαζόμενων με βία δεν έχει καμία λογική ούτε έρεισμα

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 12:19
UPD:12:21
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την «αποτρόπαιη, βίαιη επίθεση» σε βάρος συναδέλφου τους και τον σοβαρό τραυματισμό του από δύο νεαρούς στον σταθμό της Ομόνοιας καταδικάζουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Το σωματείο τους εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και την πικρία όλων για αυτή τη βάναυση επίθεση σε βάρος ενός εργαζόμενου, στον οποίο και εύχονται ταχεία ανάρρωση.

«Πρέπει, επιτέλους, όλοι να καταλάβουν ότι η στοχοποίηση των εργαζόμενων, με πρακτικές βίας, δεν έχει καμία λογική ούτε και έρεισμα και σε καμία περίπτωση δεν δίνει διέξοδο σε προβλήματα.

Αντίθετα, οι απειλές, οι ύβρεις και οι επιθέσεις στο προσωπικό της ΣΤΑ.ΣΥ, που καθημερινά προσπαθεί να εκτελεί συγκοινωνιακό έργο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ασφάλεια για τους επιβάτες, συνιστούν πράξεις, οι οποίες στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, σημειώνει πως έχοει επισημάνει, πολλές φορές, προς όλες τις διοικήσεις, αυτούς τους κινδύνους ζητώντας τη λήψη μέτρων. «Ωστόσο, δυστυχώς δεν έχει, μέχρι τώρα, ληφθεί κανένα μέτρο αποτροπής τέτοιων επεισοδίων εντός των σταθμών και προστασίας των εργαζόμενων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους» αναφέρει.

Η ανοχή έχει και τα όριά της, δηλώνει το σωματείο εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ., και καλεί τη διοίκηση της εταιρείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκλείψουν τα αιματηρά περιστατικά βίας εντός του δικτύου της, που θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους επιβάτες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή