Ημέρα ενηλικίωσης με ευθύνη έναντι του Covid-19

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 13:09
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Κορίτσια, ντυμένα με παραδοσιακές, πολύχρωμες στολές και μάσκες αψήφησαν το κρύο και συμμετείχαν, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, στους εορτασμούς για την Ημέρα Ενηλικίωσης στη Γιοκοχάμα, παρόλο που η πόλη τελεί σε κατάσταση έκτακης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού.

REUTERS/ISSEI KATO

Οι τελετές αυτές, στις οποίες συνήθως οι γυναίκες φορούν τα παραδοσιακά κιμονό και οι άνδρες είναι επίσης καλοντυμένοι, ακυρώθηκαν σε πολλές πόλεις και οι αρχές προέτρεψαν τον κόσμο να αποφύγει τις γιορτές και τα πάρτι προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19.

REUTERS/ISSEI KATO

Τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, όσοι είναι 20 ετών ή κοντεύουν να γίνουν συμμετέχουν σε τελετές σε τοπικές αίθουσες εκδηλώσεων ή άλλους μεγάλους χώρους προκειμένου να εορτάσουν το πέρασμα στην ενηλικίωση.

REUTERS/ISSEI KATO

Η γιορτή αυτή, που αποτελεί εθνική αργία, ουσιαστικά δίνει την ευκαιρία επανασύνδεσης με παλιούς συμμαθητές, ενώ για τους γονείς αποτελεί ένα από τα ορόσημα στην ανατροφή των παιδιών τους.

REUTERS

«Ήρθα καθώς είχα ήδη έτοιμο το κιμονό μου και λαμβάνω μέτρα για να μην μολυνθώ. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ», δήλωσε η φοιτήτρια Μέι Όνο, που συμμετείχε στην τελετή στη Γιοκοχάμα. «Μόλις συνάντησα παλιούς φίλους ύστερα από καιρό. Περνάω καλά. Ύστερα από την τελετή, θα βγάλω φωτογραφίες με τους φίλους μου στον σταθμό και μετά θα επιστρέψω κατευθείαν στο σπίτι».

Από τα 23 διαμερίσματα του Τόκιο, τα 22 ακύρωσαν ή ανέβαλαν αυτές τις τελετές αυτές, επιλέγοντας αντ’ αυτού να δώσουν τα συγχαρητήρια των δημοτικών αρχών διαδικτυακά. 

REUTERS

Στη Γιοκοχάμα, νοτίως του Τόκιο, οι εορτασμοί έγιναν σε ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, το Pacifico Yokohama North convention hall και έναν κεντρικό χώρο εκδηλώσεων, τον Yokohama Arena event hall. 

Η πόλη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, προχώρησε με εορτασμούς στην αίθουσα συνεδριάσεων Pacifico Yokohama North και στην αίθουσα εκδηλώσεων Yokohama Arena.

«Αποφάσισα να πραγματοποιήσω τις σημερινές τελετές, καθώς ο καθένας συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμόμια φορά στη ζωή του», δήλωσε ο δήμαρχος Φουμίκο Χαγιάσι, σε μήνυμα που διαβάστηκε στους παρευρισκόμενους οι οποίοι έπρεπε να συμμορφωθούν με τα μέτρα κατά των λοιμώξεων.

REUTERS/ISSEI KATO

Οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκες προσώπου, έκαναν ελέγχους θερμοκρασίας και τους ζητήθηκε απλώς να ακούσουν τον εθνικό ύμνο, αντί να το τραγουδήσουν δυνατά.

με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή