Ιταλία: Ίσως η πρώτη μετάλλαξη του ιού να έγινε στην Ιταλία και όχι στη Βρετανία

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 20:36
UPD:23:16
REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE
A- A A+

Στην ιταλική μετάλλαξη του ιού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας Αρνάλντο Καρούζο, ο οποίος εξήγησε ότι η ανακάλυψη έγινε παρακολουθώντας έναν ασθενή, ο οποίος είχε μολυνθεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά επί σειρά μηνών συνέχιζε να είναι θετικός, με πολύ υψηλό ιικό φορτίο. Η ιταλική μετάλλαξη «είναι παρεμφερής αλλά όχι ίδια με την βρετανική» και «υπάρχει η πιθανότητα η πρώτη, να προηγήθηκε τις δεύτερης».

Μέχρι αυτή την στιγμή , οι ιταλοί επιστήμονες δεν έχουν αποσαφηνίσει αν πρόκειται για μετάλλαξη που αυξάνει την ευκολία μετάδοσης της Covid-19, ενώ ο καθηγητής Καρούζο θεωρεί ότι «το εμβόλιο αναμένεται να είναι αποτελεσματικό και σε αυτή την περίπτωση». «Σύντομα, θα απαντήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα στο ερώτημα αυτό», ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής Εταιρίας Ιολογίας.

445 θάνατοι και 8.585 νέα κρούσματα

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό 445 άνθρωποι και καταγράφηκαν 8.585 νέα περιστατικά. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 68.681 διαγνωστικά τεστ, το 12,5% των οποίων προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς είναι 15 λιγότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 361 περισσότεροι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή