Κορωνοϊός- Γερμανία Έως τις 6 Ιανουαρίου κλειστά τα σύνορα με τη Βρετανία

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 12:22
UPD:12:26
REUTERS/LUIS CORTES
A- A A+

Η Γερμανία παρατείνει «έως τις 6 Ιανουαρίου» το κλείσιμο των συνόρων της με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική, που έχουν πληγεί από μια μετάλλαξη του κορωνοϊού, που είναι πιο μεταδοτική, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η αναστολή της σύνδεσης με «τρένο, λεωφορείο, πλοίο και αεροπλάνο» και η γενική απαγόρευση της εισόδου στο γερμανικό έδαφος για τους ανθρώπους που προέρχονται από αυτές τις δύο χώρες αναμενόταν αρχικά να εφαρμοστεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Εφεξής, «το μέτρο εφαρμόζεται από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου», σύμφωνα με το υπουργείο.

Όσοι «έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία», ή «μόνιμη κατοικία» στη χώρα θα μπορούν, ωστόσο, να λάβουν άδεια εισόδου «ύστερα από συμφωνία του υπουργείου Εσωτερικών» από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Οι πολίτες αυτοί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξετάζονται κατά την άφιξή τους, όπως όλοι που έχουν μείνει στις δύο αυτές χώρες τις τελευταίες 10 ημέρες.

«Θέλουμε να αποφύγουμε, όσο είναι δυνατόν, να αναπτυχθεί μια πιθανώς πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του ιού στην ηπειρωτική Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. «Η αναστολή της σύνδεσης με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική είναι προληπτικό μέτρο», πρόσθεσε.

Πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν προχωρήσει επίσης σε αναστολή των πτήσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική ύστερα από την εμφάνιση της μετάλλαξης του ιού.

Αυτό το νέο στέλεχος του ιού, που θεωρείται ότι τον καθιστά κατά 70% πιο μεταδοτικό, έχει παρατηρηθεί σε αυτές τις δύο χώρες, εντείνοντας τους φόβους την ώρα που ο κόσμος πλήττεται από ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή