Χαρίτσης- Μαμουλάκης: Τηλεδιάσκεψη εργασίας με τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ για τη βιομηχανική δραστηριότητα

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 13:36
UPD:13:37
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Τηλεδιάσκεψη εργασίας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και ο βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου. 

Τη συζήτηση απασχόλησε μεταξύ άλλων η Υπουργική Απόφαση που τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και αφορά στο γενικό πλαίσιο κοινών κανόνων και κατευθύνσεων οργάνωσης των ΟΥΜΕΔ, το περιεχόμενο της οποίας δεν συνεισφέρει στην εύρυθμη λειτουργία των οργανωμένων υποδοχέων, ενώ δεν βελτιώνει  τις σχέσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων με τους φορείς διαχείρισης. 

Τα μέλη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, τόνισαν τη διαφωνία τους με την υπουργική απόφαση και ζήτησαν την απόσυρσή της. Επιπλέον εξέφρασαν την άποψη ότι οι  πρότυποι κανονισμοί λειτουργίας που θα διέπουν την λειτουργία των οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών θα έπρεπε να συζητηθούν από την αρχή, με κύριο άξονα την εξυπηρέτηση συμφερόντων των επιχειρήσεων που στεγάζονται στις βιομηχανικές περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ έχει αποκλειστεί από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή που πρόκειται να προχωρήσει στην αναμόρφωση του Ν.3982/2011 για τις βιομηχανικές περιοχές.  

Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα προχώρησε σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των βιομηχανικών περιοχών. Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις και οδηγεί σε πλήρη απαξίωση χιλιάδες μεσαίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εγκατεστημένες στις βιομηχανικές περιοχές της χώρας. Ανησυχώ ότι σήμερα γυρίζουμε πολλά βήματα πίσω. Είναι σημαντικό να συζητήσουμε για ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των βιομηχανικών περιοχών με τη συμμετοχή των εγκατεστημένων επιχειρήσεων.»

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανασύσταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και τη συμμετοχή σε αυτή του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων.  Παράλληλα αναφέρθηκε στο ελπιδοφόρο παράδειγμα της ΒΙΠΕ του Ν. Ηρακλείου, όπου αποτελεί πρότυπο αυτοδιαχειριζόμενης βιομηχανικής περιοχής 

Στη συζήτηση συμμετείχαν από τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο πρόεδρος κ. Πέτρος Μαντάς, ο αντιπρόεδρος κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Πάρης Γραβουνιώτης, και ο κ. Μανώλης Μπαλτάς, σύμβουλος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή