Ο κορωνοϊός έχει «γονατίσει» και τους συλλόγους της Serie A

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 18:40
UPD:18:41
REUTERS/DANIELE MASCOLO
A- A A+

Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ έχει επιφέρει στους συλλόγους της Serie A ο κορωνοϊός.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει είναι η οικονομική ζημία της Ίντερ ύψους 102,4 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του οικονομικού έτους 2019/2020, μετά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας/

Ο σύλλογος του Μιλάνου ανακοίνωσε κύκλο εργασιών 372,4 εκατ.ευρώ, μειωμένο κατά 45 εκατ.σε διάστημα ενός έτους. «Από τον Μάρτιο του 2020, ο κύκλος εργασιών επλήγη από την παγκόσμια διάδοση της Covid-19 και τα μέτρα που ελήφθησαν ως αποτέλεσμα» αναφέρει χαρακτητιστικά το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Τα μέτρα αυτά επέβαλλαν τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές, με αποτέλεσμα την απώλεια πόρων από αυτά τα μέτρα, καθώς και την επιστροφή μεριδίου συνδρομών. Σε ένα σενάριο μεγάλης οικονομικής συρρίκνωσης, (...) η δέσμευσή μας για το μέλλον παραμένει να εγγυηθούμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες» δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος των νερατζούρι, Στίβεν Ζανγκ.

Οι συνέπειες της πανδημίας είχαν αντίκτυπο σε όλους τους ιταλικούς συλλόγους, παρά τις αναγκαστικές περικοπές που έκαναν στους μισθούς παικτών και υπαλληλικού προσωπικού.

Μίλαν και Ρόμα είχαν επίσης μεγάλες απώλειες, με τον σύλλογο της Λομβαρδίας να δηλώνει απώλειες 195 εκατ. ευρώ και τους Ρωμαίους 200 εκατομμύρια. Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους είχε από την πλευρά της απώλειες 89.7 εκατ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις