ΚΚΕ: Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία το φιάσκο στην τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια-Λύκεια

Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 17:59
UPD:18:02
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Για «φιάσκο» στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, που «αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας», κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την πρώτη μέρα έναρξης της διαδικασίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως σημειώνει, «η εξέλιξη αυτή "δεν είναι κεραυνός εν αιθρία"», καθώς ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έστειλε μήνυμα στα σχολεία, για να ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

«Άρα, η κυβέρνηση ήξερε το πρόβλημα, αλλά δεν έκανε τίποτα! Κατά τ’ άλλα έφταιγαν οι αγώνες των μαθητών...

Να αφήσει, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας τα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τους πανηγυρισμούς ότι "όλα βαίνουν καλώς" και να φροντίσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ζητεί από την κυβέρνηση «εδώ και τώρα» να πάρει μέτρα για:

«Την αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών μέσων (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, μέσω των σχολείων στους μαθητές.

Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος και internet σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, που θα στερεί τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην καταγραφεί ούτε μια απουσία στους μαθητές, που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή