Κορωνοϊός : Λουκέτο μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου στα Μουσεία του Βατικανού

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 08:01
A- A A+

Τα Μουσεία του Βατικανού, που φιλοξενούν ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς στον κόσμο, θα κλείσουν για έναν μήνα στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που ανακοίνωσε η Ιταλία προκειμένου να αναχαιτίσει την απότομη αύξηση των μολύνσεων κορωνοϊού και των θανάτων.

Κλείνουν μέχρι 3 Δεκεμβρίου

Τα τεράστια Μουσεία είχαν ξανανοίξει με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών την 1η Ιουνίου αφού παρέμειναν κλειστά επί τρεις μήνες στη διάρκεια του πρώτου κύματος της COVID-19  στην Ιταλία.

Το Βατικανό ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως τα Μουσεία θα κλείσουν μέχρι τουλάχιστον τις 3 Δεκεμβρίου.

Έξι εκατομμύρια επισκέπτες

Πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, τα Μουσεία του Βατικανού, που περιλαμβάνουν την Καπέλα Σιστίνα του Μιχαήλ Αγγέλου, προσέλκυαν περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και αποτελούσαν σημαντική πηγή εσόδων για το Βατικανό.

Διαδικτυακά η ακρόαση του Πάπα

Η πρόσφατη εβδομαδιαία ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αφού ένας από τους συμμετέχοντες σε δημόσια ακρόαση, τον περασμένο μήνα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μιλώντας από την ιδιωτική βιβλιοθήκη του με τη συνδρομή μετρημένων στα δάχτυλα ιερέων, ο ποντίφικας κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για τον κορωνοϊό που έχουν ορίσει οι αρχές και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή