Βουλή: Την Πέμπτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου «Κατσέλη»

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 14:23
UPD:14:26
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Την Πέμπτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη». Κλείνοντας τη διαδικασία επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, είπε ότι το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη συμβατική υποχρέωση που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή να κλείσουν οι σχετικές υποθέσεις εντός του 2021. Σημείωσε επίσης ότι το νομοσχέδιο διαθέτει τη σύμφωνη γνώμη της διοικητικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

 Απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Καλαματιανό, και τις «εικόνες» συνωστισμού - εν μέσω πανδημίας - στις δικαστικές αίθουσες, ο κ. Τσιάρας είπε ότι η Δικαιοσύνη, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, αποστάσεις, μέγιστο αριθμό ατόμων εντός αιθουσών κλπ, «δεν μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί». «Το ίδιο είδαμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με πολύ χειρότερη πραγματικότητα στο επίπεδο του κορωνοϊού» είπε ο κ. Τσιάρας. Έστειλε, ωστόσο, μήνυμα προς τους πολίτες «να κάνουμε το δυνατόν προκειμένου να περιορίσουμε τη διάδοση της πανδημίας και να μη φτάσουμε σε φαινόμενα που βλέπουμε σε γειτονικές χώρες».

Επί της αρχής του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί «υπέρ» οι βουλευτές της ΝΔ, «κατά» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, ενώ οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής είχαν «επιφυλαχθεί» για την Ολομέλεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή