ΚΚΕ: Οι δηλώσεις Κοντονή επιβεβαιώνουν την πρόθεση ευνοϊκότερης αντιμετώπισης της ΧΑ

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 13:47
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω απo τις δηλώσεις Κοντονή δεν πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ακόμη «πλυντήριο» για την ανοχή που υπήρξε απ’ το αστικό πολιτικό σύστημα στη Χρυσή Αυγή, σχολίασε σήμερα το ΚΚΕ, σχετικά με την τις δηλώσεις του Σταυρου Κοντονή. 

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε αυτό που απ’ την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως προς το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για την εγκληματική οργάνωση, όσο και ως προς το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων, δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, το αρχικό σχέδιο του Ποινικού Κώδικα ήταν ακόμη χειρότερο και μετριάστηκε κάτω απ’ τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν εκείνη την περίοδο.

«Φυσικά αυτός ο Ποινικός Κώδικας “υιοθετήθηκε” στη συνέχεια κι απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, γεγονός που μπορεί να μην είχε άμεση νομική συνέπεια για την υπόθεση της ΧΑ, είχε όμως τη δική της πολιτική σημασία», συμπληρώνει. 

«Αρκετά λοιπόν, με την υποκρισία και τον όψιμο “αντιφασισμό” ορισμένων. Δεν φτάνει που ως κυβερνήσεις ευθύνονται για την καθυστέρηση της δίκης, δίνοντας, εκτός των άλλων, πάτημα στους Χρυσαυγίτες εγκληματίες προκλητικά να ζητάνε, μέσα από νομικά τερτίπια, ελαφρυντικά, τώρα προσπαθούν να “ξεπλυθούν” και για τις αλλαγές που ουσιαστικά από κοινού προώθησαν στον Ποινικό Κώδικα», καταλήγει στην ανακοίνωση του. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή