Δίκη Χρυσής Αυγής: Το δικαστήριο αποφασίζει για ελαφρυντικά και ποινές

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 07:47
UPD:10:36
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των δικηγόρων των κατηγορουμένων σχετικά με τα ελαφρυντικά στην δίκη της Χρυσής Αυγής- και την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή-, το δικαστήριο διέκοψε αργά χθες και θα συνεχίσει σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι.

«Ιστορική νίκη» χαρακτήρισε την απόφαση του Δικαστηρίου η μητέρα του Παύλου Φύσσα βγαίνοντας από το Εφετείο το βράδυ της Τετάρτης.

«Σημασία έχει ότι σήμερα είναι μια ιστορική νίκη αυτή και αύριο περιμένουμε τις ποινές και όλα τα υπόλοιπα. Εύχομαι να είναι και η αυριανή ημέρα σαν τη σημερινή» δήλωσε η Μάγδα Φύσσα έξω από το Εφετείο.

«Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην πολιτική αγωγή που αγωνίστηκε τόσο πολύ όλο αυτό τον καιρό. Γιατί έδωσε μεγάλο αγώνα και τους οφείλουμε και σε αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και φυσικά και στον Παύλο, για όλα, το αίμα του, τη ζωή του που έχασε. Το ότι άντεξε. Να μην το ξεχνάμε. Τα τέσσερα λεπτά του Παύλου είναι πολύ σημαντικά για να μπορέσουν να τους συλλάβουν. Αύριο θα τα ξαναπούμε. Εδώ θα είμαστε» κατέληξε.

Καθώς αναμένεται η απόφαση των ποινών για τους κατηγορούμενους, οι συνηγόρους των κατηγορουμένων δίνουν αγώνα για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους θα εξαρτηθεί από το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά από το, ενώ το αν θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή θα εξαρτηθεί από το αν οι ποινές που τελικά θα επιβληθούν θα είναι εκτελεστές ή θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σήμερα η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών. Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο.

Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις μετά την ανάγνωση των ποινών και εφόσον αυτές δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή