Δήμος Αθηναίων: Αναβαθμίζει ενεργειακά τις σχολικές μονάδες του

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 15:04
UPD:15:08
A- A A+

Στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του προχωρά σταδιακά ο δήμος Αθηναίων, εναρμονισμένος με τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα και στη βάση των πολιτικών όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιώργου Αποστολόπουλου, ξεκίνησε σε σχολικές μονάδες του εργασίες βελτίωσης της θερμομόνωσης δομικών κτηριακών στοιχείων, στην τοποθέτηση σύγχρονων εξωτερικών κουφωμάτων (υαλοπίνακες και πλαίσια), καθώς και στην τοποθέτηση ηλεκτρομηχανικών συστημάτων υψηλής απόδοσης για την κάλυψη κλιματισμού, φωτισμού και ζεστού νερού, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στο 51ο Δημοτικό Σχολείο και στο 34ο Νηπιαγωγείο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, στα 93ο-95ο Δημοτικά Σχολεία και στα 45ο-73ο Νηπιαγωγεία της 2ης Δημοτικής Κοινότητας και τέλος στα 76ο-138ο Δημοτικά Σχολεία της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων.

Σε αυτά τα σχολικά συγκροτήματα αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες με σύγχρονα φωτιστικά LED, έγιναν εργασίες στεγάνωσης και μόνωσης ταρατσών όπου κρίθηκε αναγκαίο, αντικαταστάθηκαν εξωτερικά κουφώματα παλαιού τύπου με νέα κουφώματα αλουμινίου με διπλά κρύσταλλα και πλαίσια με θερμοδιακοπές, ενώ σε κάποια τοποθετήθηκαν υλικά θερμοπροσόψεων για την περαιτέρω ενεργειακή θωράκιση των κτηρίων.

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτηρίων που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αθηναίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί, με στόχο τη μέγιστη δυνατή βελτίωση όλων των σχολικών δομών, προκειμένου τα σχολεία της Αθήνας να αποτελέσουν εκσυγχρονισμένες κτηριακές δομές, με νέο ενεργειακό προφίλ, φιλικές προς το περιβάλλον. Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, μετατρέπονται σε κυψέλες μάθησης πρακτικών που σέβονται και προστατεύουν τον πλανήτη, λειτουργώντας αποτρεπτικά στην κλιματική αλλαγή.

«Είναι ένα πρώτο, σημαντικό βήμα που γίνεται, όχι μόνο για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό τους. Η Αθήνα έχει πολλά σχολικά κτήρια, αλλά κι εμείς μεγάλη θέληση για δουλειά, ώστε να προσφέρουμε στους μαθητές της πόλης συνθήκες που θα κάνουν τη ζωή τους στο σχολείο καλύτερες. Έχουμε μπροστά μας δρόμο, αλλά έχει μεγάλη αξία ότι ξεκινήσαμε» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή