ΗΠΑ: Ενισχύεται η καταιγίδα Κάλι, προσεγγίζει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 09:26
UPD:09:35
REUTERS/LUCAS JACKSON
A- A A+

Σε τυφώνα κατηγορίας 2 εξελίσσεται η τροπική καταιγίδα Κάλι η οποία βρίσκεται έξω από της δυτική ακτή της Φλόριντα, απειλώντας με επικίνδυνες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στις βόρειες και κεντρικές αμερικανικές ακτές του Κόλπου του Μεξικού σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός, σύμφωνα με το αρμόδιο μετεωρολογικό κέντρο για την παρακολούθηση των κυκλώνων (NHC).

Η νέα καταιγίδα έχει προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή πετρελαίου στις αμερικανικές ακτές του Κόλπου του Μεξικού

Σύμφωνα με το NHC που έχει την έδρα του στο Μαϊάμι, είναι πιθανό η καταιγίδα να εξελιχθεί σήμερα σε τυφώνα, προσεγγίζοντας τα βόρεια και κεντρικά τμήματα του Κόλπου του Μεξικού, αργά σήμερα το βράδυ και αύριο.

Συνθήκες τυφώνα αναμένεται να επικρατήσουν από νωρίς αύριο σε περιοχές της Λουϊζιάνα και του Μισισίπι, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Ορλεάνης, σύμφωνα με το ίδιο κέντρο.

Η καταιγίδα Σάλι έρχεται μετά από την έλευση του τυφώνα Λόρα πριν τρεις εβδομάδες, ο οποίος εξελίχθηκε σε κατηγορία 4 με την ταχύτητα των ανέμων να φθάνει τα 240 χλμ. την ώρα, προκαλώντας την αναστολή της λειτουργίας σε πολλές παράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες ήδη από το Σάββατο έχουν δώσει εντολή εκκένωσης στο προσωπικό που εργάζεται στις πλατφόρμες.

Το προηγούμενο πέρασμα της Λόρα, είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως και να κλείσουν 6 διυλιστήρια, 2 εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη στο στάδιο αποκατάστασης.

naftemporiki.gr με πληροοφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή