Υπόθεση Ναβάλνι: Διεθνής καταδίκη και απαίτηση έρευνας για τη δηλητηρίαση

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 23:07
UPD:23:11
REUTERS/Shamil Zhumatov
A- A A+

Η υπόθεση Ναβάλνι δηλητηριάζει τις σχέσεις με την Ε.Ε. αναφέρει ο ο επικεφαλής της ομάδας του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιπρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας, Μάνφρεντ Βέμπερ οποίος κάνει λόγο για κίνδυνο των πολιτικών αντιπάλων του Πούτιν και ζητεί την άμεση συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο Λευκός Οίκος δηλώνει «ιδιαίτερα ανήσυχος» για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι είναι απολύτως μια καταδικαστέα πράξη, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της «για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη Ρωσία». 

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη σοκαριστική και ανεύθυνη χρήση μιας τέτοιας ουσίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και καταδίκασε τη χρήση της σοβιετικού τύπου νευροτοξικής ουσίας νόβιτσοκ.

Ο Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καταδίκασε τη «σοκαριστική» δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι με τον νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα του νόβιτσοκ και κάλεσε τη Ρωσία να ερευνήσει την υπόθεση.

Και η Άγκελα Μέρκελ κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να απαντήσει στα ερωτήματα που ανακύπτουν με την κατάσταση του Ναβάλνι.

naftemporikigr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή