Σήμερα οι αποφάσεις για τα σχολεία - Τα σενάρια για το άνοιγμα

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 08:33
UPD:08:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Έντονες είναι οι ανησυχίες από πλευράς των λοιμωξιολόγων για την φετινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι δυστυχώς γεγονός.

Ως εκ τούτου, ανοικτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μετατεθεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με πιθανότερη ημερομηνία την 14η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα αλλά και της υπ. Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας έχει ρίξει στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο η έναρξη να γίνει αργότερα, όταν οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

Σήμερα οι ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία

Στις 16:00 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη επανεκκίνησης των εκπαιδευτικών δομών για το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Σήμερα δηλαδή θα αποσαφηνιστεί και το αν τελικά η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, η εάν θα παραταθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κατά μια εβδομάδα, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στις σχολικές μονάδες

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες στα σχολεία, τόσο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους (διάλλειμμα, γυμναστική κ.α.) θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για όσο διάστημα χρειαστεί, θα παρέχονται οι μάσκες δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή