Στη Γερμανία από την Ελλάδα άλλοι 90 αιτούντες άσυλο

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 11:13
UPD:11:27
Eurokinissi/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
A- A A+

Αναχώρησαν σήμερα από την Αθήνα αεροπορικώς για τη Γερμανία άλλοι 90 αιτούντες άσυλο - οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και διέμεναν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, έχει προθυμοποιηθεί να υποδεχτεί 243 παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και προέρχονται από τις δομές των νησιών της Ελλάδας, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, συνολικά 928 άτομα. Η πρώτη αντίστοιχη αναχώρηση ομάδας περισσοτέρων από 80 αιτούντων άσυλο είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου.  

Σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε πως «η ελληνο-γερμανική συνεργασία στο μεταναστευτικό ζήτημα αποδεικνύει ότι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και επαγγελματισμός, η αρχή της αλληλεγγύης μετουσιώνεται σε εφαρμοσμένη και αποτελεσματική πολιτική δράση».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ernst Reichel, δήλωσε: «Συνεχίζουμε την υποδοχή άρρωστων παιδιών και παιδιών που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σήμερα ταξιδεύουν κι άλλα παιδιά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης για τη Γερμανία μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια τους, συνολικά 90 άτομα. Καταθέτουμε με τον τρόπο αυτό μια σαφή ένδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Στη δύσκολη πορεία προς μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου η αλληλεγγύη όλων των εταίρων της ΕΕ είναι απολύτως απαραίτητη».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή