ΠΟΕ-ΔΟΥ: Καταδίκη της επίθεσης κατά υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης - Στάση εργασίας

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 07:58
UPD:09:23
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Την επίθεση με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), προκηρύσσοντας παράλληλα πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα, από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, ως ένδειξη συμπαράστασης «στους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους».

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους «που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου». «Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα. Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΔΟΥ «τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες».

Η Ομοσπονδία καλεί την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και ζητούν την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία των εφοριακών.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή