Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ σε ναυτικές μονάδες στη Λέσβο

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 17:00
UPD:17:10
INTIME NEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
A- A A+

Σε μια ιδιαίτερα σταθή περίοδο όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας  - Τουρκίας και το σκηνικό έντασης που συντηρεί  η Άγκυρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι αρχηγοί των τριών όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις στοχεύουν στην ενίσχυση του φρονήματος των ενστόλων οι οποίοι υπηρετούν σε «ευαίσθητες» περιοχές όπως τα  νησιά του ΒΑ, που καθημερινά υφίστανται την κλιμακούμενη πίεση των μεταναστευτικών ροών από τα τουρκικά παράλια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης πραγματοποίησε διήμερη περιοδία στη Λέσβο όπου επισκέφθηκε το Ναυτικό Σταθμό Λέσβου (ΝΑΣΛΕ), καθώς και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι του νησιού. 

INTIME NEWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το παράκτιο περιπολικό «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» και το πετρελαιοφόρο «ΟΥΡΑΝΟΣ», ενώ επέβη της πυραυλακάτου «ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ» και της κανονιοφόρου «ΜΑΧΗΤΗΣ» κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους. 

Περαιτέρω συναντήθηκε με το διοικητή της 98ης ΑΔΤΕ υποστράτηγο Αναστάσιο Σπανό και συζήτησαν θέματα συνεργασίας και κοινού ενδιαφέροντος.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝ, με πληροφορίες από lesvosnet.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή