ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. διολισθαίνει προσπαθώντας να βάλει την Δημοκρατία σε καραντίνα

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 12:47
UPD:12:49
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις βολές της Ν.Δ. με αιχμή τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με επιχειρηματίες της εστίασης και οινοπαραγωγούς.

«Η Ν.Δ. διολισθαίνει κάθε μέρα προσπαθώντας να βάλει την δημοκρατία σε καραντίνα. Ενοχλήθηκε επειδή ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με ανθρώπους της εστίασης και σήμερα συναντιέται με τους οινοπαραγωγούς» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

«Σε μια Δημοκρατία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητάει άδεια από την κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει συναντήσεις. Ειδικά την στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφορεί για την πραγματική οικονομία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καθήκον να πραγματοποιεί δεκάδες συναντήσεις» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καλεί παράλληλα τη Ν.Δ., η οποία «χρεοκόπησε την χώρα, την οδήγησε στα μνημόνια, ενώ στην συνέχεια την παγίδευσε, αφήνοντας την χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και με αρρύθμιστο χρέος» να είναι «λίγο πιο φειδωλή στον λόγο της».

«Η Ν.Δ. γνωρίζει πως οι φόροι που λέει πως αυξήθηκαν ήταν κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της παγίδας που έστησε το 2014 ελπίζοντας σε μια αριστερή παρένθεση. Γνωρίζει ακόμα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν και αυτούς και δεν φρόντιζε να αφήσει το «μαξιλάρι» η χώρα θα είχε χρεοκοπήσει ξανά» επισημαίνει, θυμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια (κάτι που η ΝΔ δεν κατάφερε ποτέ) μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, κατάργησε τον ειδικό φόρο στο κρασί, ενώ προγραμμάτισε την μείωση της προκαταβολής φόρου που ακύρωσε η Ν.Δ.».

Όπως παρατηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ζήτημα είναι ότι τώρα το μόνο σχέδιο που φαίνεται να έχει η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τον κόσμο της εργασίας και τα μεσαία στρώματα, είναι να τους εμποδίζει να συναντιούνται με τον Αλέξη Τσίπρα και να ακούνε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτό το σχέδιο της Ν.Δ. θα πέσει στο κενό. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να καταλάβει γρήγορα ότι η ανεπάρκεια της στον τομέα της οικονομίας είναι επικίνδυνη» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή