Γ. Καμίνης: Προκλητική στήριξη Μηταράκη στον ακροδεξιό νέο διοικητή της δομής στον Πύργο

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 18:28
UPD:18:36
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Προκλητική και ανεξήγητη είναι πλέον» κατά τον τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Καμίνη, η στήριξη στην επιλογή του νέου «ακροδεξιού» διοικητή δομής φιλοξενίας στον Πύργο, την οποία, όπως σημειώνει, παρείχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, «και μάλιστα από το βήμα της Βουλής», κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του

«Πόσω μάλλον, όταν προχθές αποκαλύφθηκε, από τον ίδιο τον γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνο Λογοθέτη, πως ο συγκεκριμένος απέκρυψε από το βιογραφικό του τη συγγραφή ακραίου ισλαμοφοβικού βιβλίου που εκδόθηκε απο τον νεοναζιστικό εκδοτικό οίκο Θούλη» αναφέρει ο κ. Καμίνης. 

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με το πρότυπο βιογραφικού σημειώματος που είχε συμπεριληφθεί στην ανοιχτή προκήρυξη των θέσεων, αναφέρεται ρητά πως ο υποψήφιος υποχρεούται να συμπεριλάβει 1. Συγγραφικό έργο (άρθρα, μελέτες, προτάσεις) που σχετίζονται με το αντικείμενο της υπηρεσίας ή της δημόσιας διοίκησης γενικότερα: και 2. Εισηγήσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια, ημερίδες που σχετίζονται με το αντικείμενο της υπηρεσίας ή της δημόσιας διοίκησης γενικότερα. 

«Στο πρόσωπο του διοικητή στη δομή του Πύργου συμπυκνώνεται η πλήρης απουσία διαφάνειας και αναξιοκρατίας στη διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών των δομών φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα από το υπουργείο Μετανάστευσης. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να ανακληθει αμέσως ο διορισμός του» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σειρά διορισμών «ακατάλληλων διοικητών στις σημαντικές αυτές θέσεις».

«Ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, που περιλαμβάνει διορισμούς κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, άτομα χωρίς καμία συνάφεια με το αντικείμενο και εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες. Και όλα αυτά για θέσεις κομβικές για τη διαχείριση του προσφυγικού σε όλη τη χώρα, με υψηλότατους μισθούς και πολύ σημαντικές αρμοδιότητες και ευθύνες. Ο κ. Μηταράκης δεν έχει αντιληφθεί ότι η διοικητική υπαγωγή των δομών φιλοξενίας στην κεντρική διοίκηση, την οποία συνεχώς επικαλείται, πρέπει πλέον να συνοδευτεί από αυστηρή τήρηση της νομιμότητας. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση ή και οικονομικές ατασθαλίες στα έργα που πραγματοποιούνται από το υπουργείο» υπογραμμίζει.

«Αν και απέφυγε επιμελώς να δεσμευθεί σήμερα στη Βουλή», το Κίνημα Αλλαγής καλεί τον κ. Μηταράκη να κάνει «επιτέλους» τα εξής: Να δημοσιεύσει τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων, τα κριτήρια επιλογής τους, καθώς και το πρακτικό επιλογής της τριμελούς επιτροπής, όπως επιτάσσει για αυτές τις περιπτώσεις το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η συνεχιζόμενη άρνηση του υπουργείου να πράξει τα αυτονόητα προσβάλλει πλέον το κοινό αίσθημα περί αξιοκρατίας και ειδικά τους 718 ανθρώπους που υπέβαλαν καλή τη πίστει την αίτησή τους για να υπηρετήσουν τη χώρα σε ένα ευαίσθητο πόστο, χωρίς να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε μία φαρσοκωμωδία» καταλήγει ο κ. Καμίνης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή